Bolti uued tõuksid teevad kahekesi sõitmisele lõpu (7)

PM Majandus
Copy
Selline näeb välja Bolti inseneride väljatöötatud uusim tõukeratas.
Selline näeb välja Bolti inseneride väljatöötatud uusim tõukeratas. Foto: Bolt

Bolti insenerid on töötanud välja uue tõukeratta, mis on varustatud andurite, täppistehnoloogia ja andmekaeve võimekusega ning suudavad tuvastada mitmekesi sõidu. Uued rattad jõuavad Tallinna tänavatele juba suve teises pooles.

Bolt tutvustab täna Londonis toimuval suurimal liikuvustehnoloogiate messil MOVE 2023 uut elektrilist tõukeratast Bolt 6, mis on loodud kõige mugavama ja turvalisema sõidukogemuse tagamiseks.

Bolti insenerid on uut tõukeratast arendades lähtunud linnade ja sõitjate vajadustest.

«Elektrilise tõukeratta majasisene väljatöötamine annab meile täieliku kontrolli tark- ja riistvara üle, mis võimaldab meil pidevalt uuendada tõukerataste turvafunktsioone. Näiteks on Bolt 6 võimeline tuvastama mitmekesi tõukerattal sõitmist, libisemist, järsku pidurdamist ning ka kokkupõrkeid reaalajas,» selgitas Bolti sõidukite osakonna juht Ardo Reinsalu.

«Uue tõukerattamudeli parkimissüsteemi on täiendatud tehisintellektiga. Tänu sellele saab Bolt senisest täpsemalt kontrollida pargitud tõukeratastest tehtud fotosid, veenduda, et klient on ratta parkinud korrektselt ning kliente ümberparkimise vajadusest ka teavitada,» selgitas Reinsalu.

Tõukerattal on valdkonna laiemaid seisulaudu ja ergonoomiline juhtraud, mis aitavad klientidel säilitada sõidu ajal mugavat kehahoiakut. Seisulaua all asuv aku tagab parema stabiilsuse ja kaalujaotuse. Takistuste ohutuks ületamiseks on Bolt 6 varustatud vedrustusega ja suurema esirattaga.

Tänu oluliselt võimsamale akule on tõukeratta maksimaalne läbitav vahemaa kuni 90 kilomeetrit. Kuna tõukerataste akusid ei pea nii tihti vahetama, on uued sähkud keskkonnasäästlikumad ja tänavatel rohkem kättesaadavad. Uue tõukeratta mudeli ennustatav eluiga on 8 aastat tänu kasutatud materjalide kõrgele kvaliteedile, tõhusale konstruktsioonile ja tõukeratta osade lihtsale vahetamisvõimalusele.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles