Narkojoobes mees üritas keset lendu lennuki uksi avada

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Lõuna-Korea lennufirma Jeju Air lennuk. Sama lennufirma lennukist üritas mees reisi ajal välja pääseda.
Lõuna-Korea lennufirma Jeju Air lennuk. Sama lennufirma lennukist üritas mees reisi ajal välja pääseda. Foto: Oh Seungjun / AP / Scanpix

19-aastane Lõuna-Koreast pärit mees üritas Filipiinidelt Lõuna-Koerasse suunduval reisil õhusõiduki uksi avada. Ta oli enne reisi tarvitanud narkootikume, kirjutab USA väljaanne CNN.

Reisija oli lennukile saabudes rahulik, kuid umbes tund peale lennuki õhkutõusmist muutus ta närviliseks. Ta jooksis ootamatult lennuki väljapääsu juurde ja üritas seda avada. Lennusaatjad sekkusid kiirelt ja mehel ei õnnestunud lennuki ust lahti teha. Mees seoti kinni ja teda jälgiti tähelepanelikult lennureisi lõpuni.

Mehe kinnisidumiseks kasutati köit. Kinnipidamisel keegi viga ei saanud.

Peale lennuki maandumist anti mees politseile üle. Ta vahistati ja talle esitati süüdistus lennundusjulgestusseaduse rikkumises.

«Tundsin, et mind rünnatakse.»

Politsei tegi noormehele kiirtesti, millega tuvastati, et ta on narkojoobes. Aine, mida ta tarvitas, selgub peale täiendavat ekspertiisi.

Mees ütles lennusaatjatele, et üritas ust avada, kuna tundis rinnal survet ja tahtis õhusõidukist välja pääseda. Kuid ajakirjaniku küsimusele, miks ta üritas lennuki ust avada, vastas mees: «Tundsin, et mind rünnatakse.»

Lennukis viibis reisi ajal 180 reisijat. Intsident toimus Lõuna-Korea odavlennufirma Jeju Air pardal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles