ELi IT-agentuuri halduskogu koguneb avaistungile Tallinnas

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22.-23. märtsil viibivad Eestis Euroopa Liidu IT-agentuuri haldusnõukogu liikmed, et arutada juulis aktiivset tööd alustava agentuuri juhtimise küsimusi.

EL liikmesriikide ja Schengeniga ühinenud riikide esindajad arutavad kohtumisel IT-agentuuri tegevusprogrammi 2012.-2013. aastal, selle eelarvet, struktuuri ning personaliküsimusi. Lisaks valitakse haldusnõukogule juht ja juhi asetäitja. Esimesest kohtumist juhatab Euroopa Komisjoni siseküsimuste peadirektoraadi peadirektor Stefano Manservisi. Eestist kuuluvad nõukogusse siseministeeriumi nõunik Piret Lilleväli ja SMITi infrastruktuuri divisjoni juhataja Erki Arus.

Kohtumisega seoses külastab Eestit ka Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Cecilia Malmström, kellel on lisaks töökohtumised vabariigi presidendi, peaministri ja siseministriga. Volinik ja siseminister annavad ühise pressikonverentsi Euroopa Liidu Maja pressikeskuses neljapäeval, 22. märtsil kell 11.

IT-agentuuri ülesandeks on EL turvalisusvaldkonna suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimine ja arendamine ning sidetaristu haldamine. IT-agentuuri hallata saavad olema Schengeni Infosüsteem (SIS), Viisainfosüsteem (VIS), Eurodac (European Union-wide electronic system for the identification of asylum-seekers) ning samuti tulevaste uute justiits- ja siseküsimuste andmebaasid. Agentuuri peakorter hakkab asuma Tallinnas ning andmekeskused Prantsusmaal Strasbourgis ja Austrias Sankt Johann im Pongaus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles