Vesi läheb nagu kuumale kerisele: Veetootja suurendas oma kriisivarusid

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Pudelivesi
Pudelivesi Foto: Eric Lalmand / ZUMAPRESS.com

Veemüük kauplustes läheb mühinal ja käibenumbrid on mullusega võrreldes kasvanud. Veetootja Saku Läte on oma kriisivarusid suurendanud.

Veemüük Coopi poodides on võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud ligi 20 protsenti ja seda nii kanistrite kui ka teiste mahtude puhul, ütles Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido.

Kasvu tõdes ka Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski, kelle sõnul oli perioodil jaanuarist aprillini vee mahuline müük veidi alla eelmise aasta taseme, kuid kuna võrdluses eelmise aastaga on vesi keskmiselt 13 protsenti kallinenud, siis rahalises vaates jätkus käibe kasv ka nendel kuudel.

«Soe maikuu kergitas vee mahulist müüki umbes 15 protsenti, rahalises vaates ulatus käibe kasv 30 protsendi lähedale,» nentis Veski. Juuni mahulised ja rahalised läbimüügid püsivad Selveris mai tasemel.

Ilm kujundab müüki

Kindlasti mängib müügi kasvus rolli praegune kuumalaine, mida eelmisel aastal samal ajal ei olnud.

«Kui võtta kõrvale eelmise aasta juuni lõpu ja juuli alguse nädal, kui olid samuti kuumemad ilmad, saab öelda, et mahud on eelmise aasta kuumalainega sarnasel tasemel,» märkis Miido.

«Veemüügiga on paljuski nagu jäätisemüügiga – kui ilm soosib, on müügid kõrged mõlemal,» tõdes Rimi Eesti ostujuht Talis Raak, kelle sõnul on vee müük Rimi kauplustes ligi poole võrra suurem kui eelmisel aasta samal ajal.

Veemüügiga on paljuski nagu jäätisemüügiga - kui ilm soosib, on müügid kõrged mõlemal.

Talis Raak

Tema sõnul ei ole vahet, kui suures pudelis vesi on. «Ostetakse nii suuri kui ka väikseid pudeleid, mulliga ja ilma. Hetkel on kõige müüdum täiesti tavaline väikeses pudelis mullita vesi, aga see vahe teistega ei ole suur,» sõnas Raak.

Suurendatakse kriisivarusid

Veetootja Saku Läte, kes varustab kliente suurtaaras joogiveega, kinnitab samuti, et müük on kasvanud.

«Kuum ilm mõjutab alati meie müüke,» ütles Saku Lätte turundusjuht Airi Freimuth. «Oleme igal aastal teadlikud ja arvestanud juba sellega, et alates maist kuni augusti keskpaigani võivad tulla ootamatud kuumalained.»

Freimuthi sõnul on võrreldes eelmiste aastatega veemüük proportsionaalselt terve suve peale sarnane olnud.

Saku Lätte joogivett villitakse Saku vallas asuvast puurkaevust 105 meetri sügavuselt, põud pole seni nende puurkaevu mõjutanud. Sellele vaatamata on veetootja ootamatuteks stsenaariumideks valmistunud.

«Oleme suurendanud enda kriisivarusid,» tunnistas Freimuth, kuid konfidentsiaalsusele viidates rohkemat ei täpsustanud.

Kauplustes on praeguste õhutemperatuuride juures inimeste isiklike kriisivarude kogumist raske märgata. «Kui inimesed ka seda teevad, on suurema osa müüginumbrite taga siiski praegune kuumus,» tõdes Martin Miido Coopist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles