Miljardär: tehisintellekti revolutsioon vallandab enneolematud investeerimisvõimalused

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Timur Turlov näeb tehisintellekti ettevõtete aktsiates teenimisvõimalusi
Timur Turlov näeb tehisintellekti ettevõtete aktsiates teenimisvõimalusi Foto: Freedom Finance

Tehnoloogilise progressi annaalides on hetki, mis sarnanevad meeletu kullapalavikuga, kus varandusi sepistavad need, kes mõistavad esilekerkivate tööriistade tähtsust, kirjutab Freedom Finance Europe’i asutaja ja Kasahstani miljardär Timur Turlov.

Tänapäeval, mil maailm võtab omaks tehisintellekti (AI) revolutsioon, eksisteerib kaasaegne vaste labidate müümisele ja Nvidia (USA börsisümbol NVDA) on selle ihaldatud tehnoloogia peamine tarnija. Kvartaliaruande hiljutine avalikustamine tõi kaasa aktsiate väärtuse hämmastava tõusu, mis tõusis märkimisväärselt rohkem kui 24%, lisades selle turukapitalisatsioonile hämmastavalt 184 miljardit dollarit.

Uus kullapalavik

See ühepäevane kauplemine on üks olulisemaid finantsturgude ajaloos, meenutades ajaloolist kullapalaviku kasumit. Juhtkond ootab tulusid vahemikus 10,8–11,2 miljardit dollarit, samas kui konsensus on 7,2 miljardi dollari osas, mis on üle 50% erinevus ettevõtte enda juhiste ja turu üldiste ootuste vahel.

Nvidia erakordne finantstulemus leiab oma alguse andmekeskuste segmendis, mis on tehisintellekti revolutsiooni peamine kasusaaja. Ettevõtte eesmärk on suurendada oma tulusid sellel areenil aasta teisel poolel, mida toetab ulatuslik tellimuste hulk, mis hõlmab mitut kvartalit. Selline tugev nõudlus nõuab Nvidia võimsuse laiendamist ning pidevaid arutelusid töövõtjatega, sealhulgas TSMC-ga, et rahuldada seda kasvavat turuisu.

Nvidia visionäärne tegevjuht Jensen Huang näeb ette tulevikku, kus andmekeskusi kiirendatakse ja erilised kiibitüübid, nagu GPU, CPU ja DPU, on pühendatud konkreetsetele ülesannetele, avades enneolematu tõhususe. See strateegiline püüdlus mitte ainult ei rõhuta tehisintellekti tehnoloogia hüppe paikapidavust, vaid tugevdab seda ka märkimisväärsete investeeringutega.

Pole ainult Nvidia etendus

Kuigi Nvidia saavutused säravad eredalt, ulatub tehisintellekti revolutsioon ühest ettevõttest palju kaugemale, pakkudes potentsiaalset kasu valitud ettevõtete rühmale.

Adobe (ADBE) on selles loendis silmapaistval kohal, integreerides aktiivselt tehisintellekti tööriistu oma tootekomplekti, eriti disaini ja graafika valdkonnas. Advanced Micro Devices (AMD), kes on kiipide valmistamise tööstuse võtmetegija, konkureerib tehisintellekti valdkonnas Nvidiaga. Ülemaailmne juggernaut Amazon (AMZN) kasutab tehisintellekti kogu oma äritegevuses ja teeb samme tehisintellekti rakendusi toetavate kohandatud kiipide väljatöötamisel.

Broadcomil (AVGO) on mitmekesine tootesari, mis rahuldab kasvavat nõudlust AI-lahenduste järele andmekeskustes. Alteryx (AYX) integreerib tehisintellekti oskuslikult oma tarkvaratoodetesse ja platvormidesse, andes ettevõtte klientidele võimaluse teadlike otsuste tegemiseks kiiresti genereerida, töödelda ja analüüsida tohutuid andmemahtusid.

Hiina Interneti-hiiglane Baidu (BIDU) on tutvustanud oma ChatGPT-ga sarnast tehisintellekti mudelit, integreerides selle sujuvalt oma ulatuslikku otsingumootorisse, mis on riigi suurim. Salesforce (CRM), globaalsete CRM-süsteemide liider, kasutab AI-d tootlikkuse suurendamiseks, pakkudes oma klientidele patenteeritud tehisintellektilahendusi.

Tark investor tormab

Need valitud ettevõtted lihtsalt kriibivad tehisintellekti revolutsiooni potentsiaalsete kasusaajate pinda. Kuna tehisintellekt areneb ja tööstusharusid ümber kujundab, laieneb investeerimisvõimaluste maastik veelgi. Ettenägelikkuse ja strateegilise väljavaatega investorid võivad end selle ümberkujundava laine esirinnas positsioneerida. Tuvastades ettevõtteid, millel on tugevad AI-strateegiad, konkurentsivõimeline turuosa ja tulevikku vaatav lähenemisviis, saavad investorid selles kasvavas sektoris navigeerida ja potentsiaalselt märkimisväärset kasu saada.

AI revolutsiooni arenedes oleme tunnistajaks edasistele edusammudele ja murrangulistele uuendustele, mis kujundavad ümber terveid tööstusharusid. See ajahetk pakub põnevat väljavaadet investoritele, kes suudavad ära tunda tehisintellekti tohutut potentsiaali ja omaks võtta selle ümberkujundavat jõudu. Kohaldades investeerimisportfellid tehisintellekti revolutsiooni eesotsas olevate ettevõtetega, saavad nutikad investorid muutuste lainel sõita, avades enneolematuid investeerimisvõimalusi ja potentsiaalselt eelseisvatel aastatel märkimisväärset tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles