Tartu Maakohus kinnitas Saaremaa Lihatööstuse saneerimiskava

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Saaremaa Lihatööstuse juht Kristjan Leedo.
Saaremaa Lihatööstuse juht Kristjan Leedo. Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäeval, 20. juunil kinnitas Tartu maakohus Saaremaa Lihatööstuse saneerimiskava.

Lihatööstuse omaniku Vjatšeslav Leedo sõnul on ettevõtte ajutiste makseraskuste peamine põhjus mitmeid aastaid Eesti toiduainetööstust räsinud ahelkriiside rägastik, milles kõige suuremaks kaotajaks on senini olnud just lihatööstus. 2022. aasta lõppes lihatööstuse sektorile 22 miljoni eurose kahjumiga, aga ka 2023. aasta esimene kvartal tõi kogu sektorile juba üle 8 miljoni kahjumit, teatas ettevõte.

«Me ei ole sugugi ainus Eesti toiduainetööstus, mis juba aastaid on seisnud silmitsi kriisidest tekkinud väljakutsetega – koroonakriisist, sellele järgnenud sõja- ja energiakriisist, kõikide sisendite kallinemisest ja nüüd ka sealiha tooraine hinnakasvust,» selgitas Leedo.

Maakohtu otsus kinnitada saneerimiskava on tema vaates edulugu, mis sündis tänu advokaadi ja saneerimisnõustaja asjatundlikule tööle, kohtu kannatlikule ja mõistvale suhtumisele ning võlausaldajate usaldusele ja vastutulelikkusele.

Saaremaa Lihatööstuse saneerimisnõustaja Urmas Võimre kinnitas pressiteates, et koostöös kõigi osapooltega koostatud ja kohtu poolt värskelt kinnitatud saneerimiskava on perspektiivile suunatud ning pakub ettevõttele mõistliku väljavaate elujõulisuse tagamiseks. «Saneerimiskavasse kirjutatud saneerimisabinõud on mõistlikud ning kõiki võlausaldajaid võrdselt arvestavad. Kava näeb ette lisaks kulude optimeerimisele kogu ettevõtte töö muutmist efektiivsemaks ja tõhusamaks, et tervendada selle majanduslikku seisu,» lisas Võimre.

«Saneerimiskava eesmärk ei ole pelgalt ellujäämine, vaid eelduste loomine uueks kasvuks, mis võimaldaks tulevikus muu hulgas ka uute töökohtade loomist,» lisas Leedo.

Saaremaa Lihatööstus esitas saneerimisavalduse tänavu märtsis. Osana saneerimiskavast on kavas Saaremaa Lihatööstuse praegusest 137 töötajast juulis ja augustis koondada pooled ehk 69 inimest, kirjutas juuni alguses Saarte Hääl. Lisaks töötajate arvu vähendamisele tuleb Leedo sõnul üle vaadata ka tööstuse tooteportfell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles