Kristjan-Thor Vähi ettevõte rajab Tallinnasse 51 miljonit maksva ärikvartali (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kopli-Volta arendus.
Kopli-Volta arendus. Foto: Invego/Martin Aunin

Kinnisvaraarendaja Invego sõlmis ehitusettevõttega Nordecon Betoon 51 miljoni euro suuruse lepingu Tallinnas Volta ja Kopli tänava nurgal asuva kunagise masinatehase alal 36 000 ruutmeetri suuruse ärikvartali teise etapi väljaarendamiseks.

Arendusprojekti lõplik valmimine on kavandatud 2025. aasta algusesse.

Kopli ja Volta tänava nurgal paikneva ärikvartali tarbeks renoveeriti 2021. aastal esimeses etapis endine Tallinna Masinatehase administratiivhoone, kuhu rajati kokku 6000 ruutmeetrit kontori- ja äripindu. Teises etapis rajatakse lisaks 30 000-ruutmeetrisele hoonele mitusada maa-alust parkimiskohta nii autodele kui jalgratastele ning kvartalit läbiv jalutustänav. Terviklahenduse osaks on ka hooneid ümbritsev ühtne maastikukujunduse kontseptsioon koos pargialaga.

«Uue ärikvartali lähiümbruses on arenduses mitu mahukat elamupiirkonda, mistõttu on ka selge nõudlus büroopindade järele,» kinnitas ütles Invego juht Kristjan-Thor Vähi, kelle arvates annab uue ärikvartali keskne asukoht Noblessneri, Krulli kvartali ja Telliskivi loomelinnaku vahel hoogu juurde kogu piirkonna terviklikule väljaarendamisele.

Volta ja Kopli tänava nurgal arendatava ärikvartali teise etapi arhitektuurse lahenduse autor on arhitekt Martin Aunin.

Kinnisvaraarendaja Invego osanikud on Marek Pärtel, Kristjan-Thor Vähi, Kristjan-Thor Vähi, Martin Tamme ja Marianne Kalma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles