Euroopa aktsiad lõpetasid päeva kuu suurima langusega

PM Majandus
Copy
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid.
Frankfurti börsi ees olevad karu ja pulli skulptuurid. Foto: KAI PFAFFENBACH

Euroopa aktsiad kogesid selle kuu suurimat päevast langust, kuna Hiina laialdaselt oodatud stiimulite kasutuselevõtu hilinemine suurendas muret võimaliku ülemaailmse majanduslanguse pärast, vahendab Bloomberg.

Stoxx 600 sulgus esmaspäeval 1,1% võrra madalamal, mis on suurim päevane langus alates 31. maist. Kõik sektorid peale pankade olid miinuses, kusjuures langust juhtisid keemiatööstus ja ehitussektor.

Investorid eeldasid, et Hiina valitsus teatab pärast reedel toimunud kohtumist võimalikest uutest majanduse toetamise meetmetest, kuid ühtegi konkreetset ettepanekut ei avaldatud.

Euroopa aktsiad on juunis seni tõusnud, korvates eelmise kuu langust, kuna investorid panustavad Hiina stimuleerivatele meetmetele ja Föderaalreservi intressimäärade tõstmise peatamisele. Siiski on volatiilsus olnud vaoshoitud ja Stoxx 600 pole kahe nädala jooksul kuni tänaseni liikunud 1% või rohkem kummaski suunas.

Abrdni investeerimisdirektor James Athey ütles Bloombergile, et ta ootab veel üht vaoshoitud kauplemisnädalat. See võib olla selline, «kus turud jälgivad andmeid ja keskpankade kõnesid, mis tähendab tõenäoliselt üsna külgsuunalist hinnaliikumist, arvestades viimaste päevade tõusu.»

Vahepeal ütlesid JPMorgan Chase'i strateegid, et fundamentaalnäitajad ei õigusta investorite edasist liikumist tsüklilistesse ja nn väärtusaktsiatesse, seoses võlakirjade tootluse tõusu puudumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles