Vaher süüdistab prokuratuuri eripensioniga skeemitamises (10)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Omniva juhatus võtab Elmar Vaheri neljaks kuuks konsultandiks, nähes väärtust tema pikas kogemuses politseijuhina.
Omniva juhatus võtab Elmar Vaheri neljaks kuuks konsultandiks, nähes väärtust tema pikas kogemuses politseijuhina. Foto: Taivo Lutter

Endine politseijuht Elmar Vaher, kes sel suvel töötab Omniva konsultandina, süüdistab prokuratuuri eripensioni staažiga skeemitamises.

Vaher sai politseijuhi ametist lahti tänavu märtsis, sest kaitsepolitsei kahtlustab teda kelmusele kaasa aitamises. Vaherit kahtlustatakse selles, et tema abiga sai Eerik Heldna koguda politseipensioniks vajalikku tööstaaži. Rahaliselt võib sellise kelmuse suuruseks olla kokku umbes veerand miljonit eurot.

Vaher ütles eile Postimehele, et on käitunud õiguspäraselt. «Politsei- ja piirivalveamet roteerib aastas kümneid inimesi, võtab tööle ja roteerib seadusest tulenevalt kaitseväe luurekeskusse, välisluureametisse. Vaidlus [kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuriga] seisneb selles, et kas roteerimine oli õiguspärane. Mina ütlen, et oli õiguspärane, seda ütlevad ka kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti juristid, aga prokuratuur arvab, et see ei ole kooskõlas Eesti seadusega. Ootame,» ütles Vaher.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles