Pro Kapital avaldas, milliste korterite müük on kõige enam langenud

BNS
Copy
Kortermaja Mustamäel.
Kortermaja Mustamäel. Foto: Erik Prozes / Scanpix

Kinnisvaraarendusettevõtte Pro Kapital tegevjuhi Andrus Lauritsa sõnul on praegu kinnisvaraturul enim aktiivsust näha kõrgemate ja odavamate hindadega elupindade puhul, ent keskmise kvaliteediklassi ja asukohaga korterite puhul on tehinguid vähemaks jäänud.

«Kuigi kinnisvaraturust on viimasel ajal harjutud rääkima pigem mustemates toonides, et turg seisab ja hinnalanguse ootuses miskit ei müüda, siis tegelikkuses on pilt oluliselt kirjum,» ütles ta pressiteates.

Tallinna korteriostjate seas lähevad tema sõnul kaubaks kas unikaalse asukoha ja kvaliteetseima teostusega kallima otsa elamispinnad või siis hoopis linna äärde rajatud võimalikult soodsamad variandid, kuid keskmise hinnaga korterite puhul on ehitushinna ja kodulaenu intresside kasvu mõju olnud määrav ning ostjaskond ja tehingute arv kokku kuivanud.

Varakam korteriostja ei ole aga Lauritsa sõnul turult lahkunud – praegu ehituses olevast Pro Kapitali Kalaranna kvartali teise ja viimase etapi 146 korterist on tänaseks müüdud juba kolmandik. «Ostjatena tooksin välja jõukat ettevõtjate klassi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles