Intel ehitab Iisraeli uue tehase 25 miljardi dollari eest (1)

Copy
Intel
Intel Foto: AMIR COHEN

USA kiibitootja Intel kavatseb investeerida 25 miljardit dollarit (22,81 miljardit eurot) uude kiibitehasesse Iisraelis, ütlesid juudiriigi ametnikud pühapäeval ning parempoolne peaminister Benjamin Netanyahu nimetas seda suurimaks ühe projekti põhiseks välisinvesteeringuks riigi ajaloos.

«Põhimõtteline lepe» näeb ette, et pooljuhte tootev firma rajab tehase riigi lõunaosas asuvasse Kiryat Gati, mis avatakse 2027. aastal ning mis töötab vähemalt aastani 2035, teatas Iisraeli rahandusministeerium.

Netanyahu sõnul tähendab uue tehase rajamine «suurimat investeeringut Iisraelisse».

«Tegu on suure usalduse üles näitamisega Iisraeli majanduse vastu ning näitab vaba majanduse tugevust, mille oleme siia rajanud, ning tehnoloogilise majanduse arengut siin,» ütles valitsusjuht.

Ministeeriumi kohaselt hakkavad osapooled lepet viimistlema ning selleks kulub nädalaid.

Intel on tegutsenud Iisraelis juba 1970-ndatest alates, luues sinna arenduskeskusi ja tootmistsehhe, kus töötab 12 000 inimest. Kokku on firmal üleilmselt umbes 130 000 töötajat, märkis ministeerium avalduses.

Intel teatas reedel kavatsusest investeerida 4,6 miljardit dollarit Poola uue kiibitehase ehitamiseks, millega tekib Wrocławisse rajatavas tehases juurde 2000 töökohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles