VKG valis kavandatava tselluloositehase jaoks asukoha välja (21)

Copy
Viru Keemia Grupp
Viru Keemia Grupp Foto: Kristjan Teedema

Viru Keemia Grupp (VKG) valis tselluloositehase asukohaks välja maa-ala, mis asub ettevõtte põlevkivitööstuse naabruses, kirjutab ERR.

«Seal on olemas väga hea ja logistiliselt keskkonnasäästlik ligipääs toorvee võtmisele ja me saame suures mahus kasutada olemasolevat infrastruktuuri toorme ja toodangu transportimiseks,» ütles VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko ERRile.

Miljardieurone investeering sõltub ettevõtte sõnul aga sellest, kas Eestis lubatud raiemahud jäävad viimaste aastate tasemele või mitte. Kui need langevad alla kümne miljoni tihumeetri, pole tehase jaoks piisavalt ressurssi. Samas suhtuvad tehase rajamisse positiivselt nii kliimaminister Kristen Michal kui ka Lüganuse vallavalitsus.

Lähimad elumajad jäävad planeeritavast tehasest umbes paari kilomeetri kaugusele. Kahel pool Tallinna–Narva maanteed asuva Aa küla elanikud suhtuvad tehase tulekusse ärevusega, mille tõttu kutsutakse lähiajal kokku külakoosolek.

«Külarahvas, nii palju kui mina olen nendega rääkinud, ei kiida seda heaks. Midagi meie külale sellest juurde küll ei tule, midagi head me ei näe. Suured autod hakkavad liikuma, siia tulevad suured torud ja kõik need hakkavad meie suvitamiselu segama,» rääkis Aa küla vanem Helmi Sibrits ERRile.

Loe täispikka artiklit ERR-i uudisteportaalist.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles