Saneerimisnõustaja: Baltika majanduslik seisund on paranenud

BNS
Copy
Baltika suletud Ivo Nikkolo esinduskauplus Suur-Karja tänaval
Baltika suletud Ivo Nikkolo esinduskauplus Suur-Karja tänaval Foto: Tairo Lutter

Baltika saneerimisnõustaja Artur Suits leiab värskes saneerimiskava täitmise aruandes, et kava abinõude rakendamisega on Baltika majanduslik seisund paranenud.

«Baltika on oma tegevuses järginud saneerimiskava ning rakendanud kavas ettenähtud meetmeid, mistõttu on saneerimiskava täitmine, sealhulgas võlausaldajate nõuete rahuldamine, saneerimiskavas ettenähtud perioodi jooksul endiselt realistlik,» märkis Suits aruandes.

Juhatuse esimees ja tegevjuht Brigitta Kippak selgitas börsiteates, et tänu saneerimismenetlusele on Baltika jätkanud äriliste ümberkorraldustega, olles sealjuures sulgenud valdava osa kahjumlikest kauplustest ning lansseerinud uue poekontseptsiooni neljas asukohas. Samuti on ettevõte Kippaki sõnul optimeerinud äriprotsesse ja oluliselt vähendanud tegevuskulusid. Kulude optimeerimise, efektiivsuse tõstmise ja kasumlikkuse parandamisega seotud protsessid jätkuvad 2023. aasta jooksul.

«Saneerimismenetluse ajal tehtud otsused ja muudatused avaldavad juba positiivset mõju Baltika finantstulemustele. Baltika kinnitab, et suudab edukalt saneerimiskava ja kavaga võetud kohustused täita,» märkis ta.

Esimese kuue kuu vältel pärast saneerimiskava kinnitamist avaldasid Baltika majanduslikule seisundile positiivset mõju nii võlausaldajate nõuete ümberkujundamine kui ka mitmed sisulised muudatused Baltika toimimises, mille tagajärjel on võrreldes saneerimise eelse seisuga paranenud Baltika kaupade müügist teenitav brutokasum ja vähenenud mitmed ärikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles