Michael Jordan müüb oma NBA meeskonna maha

Copy
Korvpallilegend Michael Jordan
Korvpallilegend Michael Jordan Foto: FRANCK FIFE

Korvpallilegend Michael Jordan on nõustunud müüma oma enamusosaluse NBA meeskonnas Charlotte Hornets, teatas meeskond reedel.

 

Charlotte Hornetsi meeskonna ostab investeerimiskonsortsium, mille eesotsas on Tallwoods Capital LLC investeerimisjuht Gabe Plotkin ja erakapitali investeerimisfirma Clayton, Dubilier & Rice kaaspresident Rick Schnall. 

Gruppi kuuluvad ka muusikud J. Cole ja Eric Church, seisis Hornets Sports & Entertainmenti pressiteates, milles ei avalikustatud finantstingimusi.

Meeskonna teatel jääb Jordanile vähemusosalus frantsiisis. Tehing vajab veel NBA heakskiitu.

Jordan soetas 2010. aastal Hornetsis kontrolliva osaluse 275 miljoni dollari eest. See on liigas ainus meeskond, mille enamusosalus kuulub mustanahalisele isikule.

New York Timesi andmetel hinnati Hornetsi kui kogu meeskonna väärtuseks 3 miljardit dollarit. Teised väljaanded on hinnanud Hornetsi väärtuseks pigem 1,7 miljardit dollarit. Praegu pole teada, kui suure osaluse Jordan esialgu säilitab.

Paljud peavad Jordanit kõigi aegade parimaks korvpalluriks: ta juhtis oma meeskonnad kuue NBA tiitli võiduni, võitis viis korda liiga kõige väärtuslikuma mängija tiitli ja kaks kuldmedalit olümpiamängudel. Viimase mängu mängis ta 2003. aastal.

Ebaõnnestumine omanikuna

Jordani aeg ainsa mustanahalise NBA meeskonna enamusosanikuna on olnud siiski suures osas ebaõnnestumine.

Kui Põhja-Carolinas Wilmingtonis üles kasvanud Jordan ostis meeskonna enamusosaluse, tekitas see fännides suurt elevust.

Kuid tema 13-aastase valitsemisperioodi jooksul jõudis Charlotte vaid kolm korda play-off’i ja kaotas kõigil kolmel korral esimeses ringis. Eelmisel hooajal lõpetas Charlotte idakonverentsis eelviimsel kohal, võites 27 ning kaotades 55 mängu.

Jordanit kritiseeriti omanikuna sageli selle pärast, et ta ei kulutanud piisavalt raha mängijate hankimiseks, et Hornets konkurentsivõimeliseks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles