NÄDALA PERSOON Veljo Ipits: ma ei ole kõigega praeguses valitsuses rahul (7)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Salvest nõukogu esimees Veljo Ipits Tartus Kvartali keskuse ees, viimane on tõenäoliselt tema üks tulusamaid ja edukamaid investeeringuid kinnisvarasse.
Salvest nõukogu esimees Veljo Ipits Tartus Kvartali keskuse ees, viimane on tõenäoliselt tema üks tulusamaid ja edukamaid investeeringuid kinnisvarasse. Foto: Sille Annuk

Salvesti nõukogu esimees Veljo Ipits istub oma kabinetis Tartus justkui kunstisaalis, seintel on Richard Uutmaa, Elmar Kits ja Oskar Hoffmann. Vabrikukontori teistes tubades leidub veel Malle Leisi, Enn Põldroosi ja Richard Sagritsat. Kõiki ei jõua üles lugeda. Kusagil pole märkigi, et Salvest on Eesti suurim konservide ja purgisuppide ning salatite ja veel paljude toitude tootja.

Veljo Ipits on olnud Tartu linnavõimu juures veerand sajandit, ta oli üks nendest ettevõtjatest, kes toetas Andrus Ansipi saamist linnapeaks ja hiljem peaministriks. Tema ettevõtmiste süda on praegu aga ikkagi kapsas, peet ja kurk ehk konservivabrik Salvest, kuigi äriliselt annavad kapitalile suurt tulukust tema osalusega Tartu kinnisvaraarendused: Kvartali ja Eedeni keskus.      

Salvesti tootmine juunis seisab, töölised on kollektiivpuhkusel. «Nii palju kui mina mäletan, olen siin peaaegu 30 aastat olnud, siis meil ei olegi muud võimalust, kui teha kord aastas kollektiivpuhkus. Tootmisliinid pannakse seisma, õlitatakse, mida vaja, remonditakse. Uusi seadmeid paigaldatakse. Tootmisliinil pole võimalik, et kolm inimest töötab ja kahte järgmist ei ole,» ütles Ipits.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles