Saue vallas on veetarbimine jõudnud kriitilise piirini, elanikel palutakse muru mitte kasta

PM Majandus
Copy
Muru kastmine. Pilt on illustratiivne.
Muru kastmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Gustavo Fring / Pexels

Harjumaal, Saue vallas tegutsev vee-ettevõtte Kovek AS saatis klientidele teavituse, milles seisab, et põua tõttu on veetase jõudnud kriitilise piirini ja majapidamistes on veesurvet juba alandatud.

Kovek teatab, et veekasutus Saue vallas on jõudmas kriitilise piirini ja kuna põud ei näita vaibumise märke. Ettevõtte poolt kirjas seisab, et põhiline probleem on jätkuvalt vee kasutamine muru vihmutamiseks, mis toimub õhtuti ja langeb kokku muu veetarbe õhtuse kasvuga.

Muru vihmutamine praeguste ilmadega on kasutu, rohu kõrbemise vältimiseks ei tohiks muru niita, seisab teates.

Kovek teatab, et kui veetarbimine kasvab edasi, siis on oodata probleeme veesurve ja vee kättesaadavusega. 

Vee-ettevõte lisas, et praeguste ilmadega ei tohiks vett kulutada ka basseinide täitmiseks ja muuks taoliseks veemahukaks tegevuseks.

Veesurvet on juba alandatud

Kuna inimesed eiravad hoiatusi, siis on osades piirkondades ennetavalt veesurvet juba alandatud. Kui vee taoline ebamõistlik kulutamine jätkub, siis alandatakse veesurvet veelgi ja hakkavad tekkima probleemid olmevee kasutamisega, kodutehnika ja dushisegistid ei tööta normaalselt, teatas Kovek.

Veevarustus on mõeldud esmajärjekorras inimeste olmevajadusteks, lisas Kovek kirja lõpetuseks.

Kovek on elanike veeteenuse pakkuja suuremas osas Saue Vallas. Saue linnas, Laagri alevikus ja Alliku külas pakub teenust Tallinna Vesi. Ülejäänud territooriumil pakub teenust Kovek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles