Swedbank andis Novaturase aktsiale ostusoovituse

BNS
Copy
Swedbank
Swedbank Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Swedbank tõstis Novaturase aktsia hinnasihi 3,6 eurolt 4,5 euroni ning andis aktsiale investeerimissoovituseks osta.

Swedbanki aktsiaanalüütik Kaimo Aljas märkis panga blogis, et Novaturas teenindas tänu suuremale hulgale reisipakkumistele ning endiselt tugevale nõudlusele esimeses kvartalis 38 100 klienti, mis on 4,7 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga. Müügitulu kasvas aastaga 35,4 protsendi võrra, 39,6 miljoni euroni, millele aitas kaasa 28 protsendi võrra kõrgem keskmine reisipakettide hind, kuid peamiselt tänu madalamale kütusekulule ja muutustele sihtkohtade pakkumises.

«Ettevõtte brutokasum kasvas aastaga muljetavaldavalt 127,4 protsendi võrra, 6,2 miljoni euroni, mis tähendab viimase kahe aasta kõrgeimat brutomarginaali – 15,8 protsenti. Tänu müügitulu kasvule ja tugevale brutomarginaalile, suurenesid ka kulumieelne ärikasum EBITDA ja puhaskasum 2,7 miljoni euro võrra, vastavalt 2,6 miljoni euroni ja 2,3 miljoni euroni. Esimese kvartali tulemused ületasid meie ootuseid märkimisväärselt,» lisas Aljas.

Ettevõtte uus äristrateegia 2023–2025 aastateks seab Aljase sõnul fookusesse jõupingutused digitaliseerimiseks, mis ootuste kohaselt võimaldab Novaturasel säilitada konkurentsieelise, luua reisijatele täiendavaid mugavusi ning laiendada valikuid. «Peamised tehnoloogilised arendused hõlmavad uut veebilehte, dünaamilist paketilahendust ja algoritmilist hinnakujundust. Uue strateegia eesmärk on kasvatada EBITDA-d 5-8 miljoni euroni ning saavutada EBITDA marginaal 3-5 protsenti,» ütles Aljas.

Swedbank tõstis Novaturase 2023. aasta oodatavat kulumieelset ärikasumit veerandi võrra, 5 miljoni euroni ja puhaskasumit kolmandiku võrra, 3,2 miljoni euroni, mis mõlemad jäävad Novaturase enda eesmärgiks seatud vahemikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles