Transpordiameti kontroll tuvastas üle pooltel bussidel puudused

PM Majandus
Copy
Koolibuss. Pilt on illustratiivne.
Koolibuss. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Scanpix

Juuni algul toimunud juhuvedusid teostavate busside kontrolli käigus tuli kahjuks tõdeda, et üle pooled kontrollitud sõidukitest ei vastanud nõuetele, teatab transpordiamet.

Avastati suured probleemid õpilasvedude märgistusega ja töölepingute esitamisega. «Kuigi õnneks ei tuvastatud ühtegi tõsise tehnilise probleemiga sõidukit, siiski puudus kaheksal sõidukil lasterühma tunnusmärk, neljal korral ei olnud järgitud töö- ja puhkeaega, kolmel korral tuvastati roolist korrektse pädevustunnistuseta juht ning tabati üks kohustusliku liikluskindlustuste sõiduk,» märkis transpordiameti veonduse järelevalve üksuse juhataja Karl Tiitson.

Lisaks tuvastati 13 korral puudusi sõidukijuhi esitatavates dokumentides.

Transpordiamet paneb südamele nii teenuse pakkujatele kui tellijatele, et enne vedu peab kontrollima, et kõik tingimused veo alustamiseks ja liikluses osalemiseks on täidetud.

«Väsinud ja pädevuseta juhid on suur oht liikluses. Lasterühma eesmärk on tõmmata kaasliiklejate tähelepanu suuremale ohule lastele liikluses. Ohutus on meie kõigi teha ja iga surm liikluses on ärahoitav,» lisab Tiitson.

Kontroll toimus koostöös politseiga

Ajavahemikul 5. juunist kuni 9. juunini 2023 kontrollis transpordiamet ja politsei- ja piirivalveamet kokku 34 sõidukit ja kahjuks ainult kümnel juhul ei tuvastatud ühtegi rikkumist.

Suvisele koolivaheajale eelneval perioodil tellivad paljud haridusasutused õppereisideks ja ekskursioonideks bussitransporti. Tulenevalt sellest pööras transpordiamet suurendatud tähelepanu juhuvedusid teostavate sõidukite kontrollimisele, tehes seda koostöös politsei- ja piirivalveametiga.

Transpordiamet juhib haridusasutuste tähelepanu asjaolule, et laste maksimaalse turvalise tagamiseks on mõistlik õpilaste juhuveo tellimisel eelistada veoteenuse pakkujaid, kes tagavad turvavöödega varustatud busside kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles