Omniva tõstab postiljonide palka

BNS
Copy
Omniva postikuller.
Omniva postikuller. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Omniva, Pro Ametiühing ning Eesti Transporditöötajate Ametiühing (ETTA) sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt tõuseb 1. juulil 950 esmatasandi töötaja töötasu keskmiselt 10 protsenti. Kokku suurendab Omniva palgafondi ligi 1,2 miljoni euro võrra.

«Omniva töötajate tuumiku moodustavad sajad postikullerid, kirjakandjad, klienditeenindajad ja postitöötlejad ning nad teevad ühiskonnale olulist ja väga vajalikku tööd. Selle kokkuleppega astume sammu väärilisema töötasu suunas,» ütles Omniva juhatuse liige Kristi Unt pressiteates.

Pro ametiühingu esimehe Kadri Kanguri sõnul sõlmisid tööandjad, ametiühingud ja valitsus mai lõpus miinimumpalga hea tahte kokkuleppe. «Käesoleva aasta läbirääkimistel juhindusime sellest kolmepoolsest kokkuleppest ja Euroopa miinimumpalga direktiivi kehtima hakkamisest, et miinimumtöötasude tõusud Omnivas ei oleks väga järsud ja tööandajale liiga koormavad,» sõnas Kangur.

Ta lisas, et Pro ametiühing on seisnud aastaid selle eest, et töötasud Omnivas oleksid ametikohtade lõikes üle Eesti ühesugused, kuna näiteks Võru postikuller täidab samasuguseid tööülesandeid kui tema kolleeg Tallinnas, vahel isegi raskemates tee- ja ilmastikuoludes. «Päris seda me veel saavutanud ei ole, kuid liigume selles suunas,» märkis Kangur.

Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Üllar Kallas tunnustab Omnivat kollektiivlepingu sõlmimise eest. «Parim võimalus töötasu ja sotsiaalsete tagatiste kokkuleppeks on kollektiivleping, milles arvestatakse tööandja võimaluste ja töötajate soovidega. Arvestades viimaste aastate kiiret inflatsioonitempot, on tänasel päeval eriti oluline motiveeriv töötasu, mis tagab ettevõtte konkurentsivõime tööturul ning säilitab ettevõttes väljaõpetatud ja kogenud töötajad,» lausus Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles