KORRALAGEDUS Terminali tankla töötas kasutusloata

PM Majandus
Copy
Terminali Jõgeva tanklast ei saanud kütust osta läinud reedest eile pärastlõunani.
Terminali Jõgeva tanklast ei saanud kütust osta läinud reedest eile pärastlõunani. Foto: Eili Arula

Kui eelmisel nädalal alustasid Politsei ja keskkonnaamet alustasid kütusemüüja Olerex suhtes kriminaalmenetlust, selgitamaks kas tanklakett on petnud riiki biokohustuse täitmata jätmisega, siis nüüd selgus, et Terminali tanklaketi tankla tegutses ilma kasutusloata.

Tanklakett Terminal avas mai viimasel päeval Jõgeval uue teenindusjaama, läinud reedel andis aga Jõgeva vallavalitsus teada, et on algatanud tanklaketi suhtes väärteomenetluse, sest Jõgeva teenindusjaamal puudus kasutusluba, kirjutab Tartu Postimees.

Maksu- ja tolliamet piiras teenindusjaamas samal päeval ka kütusemüügi, tanklapood sai aga segamatult edasi kaubelda.

Praegu Jõgeva vallavanema kohuseid täitev abivallavanem Viktor Svjatõšev sai info Terminali uue teenindusjaama puudulikest dokumentidest valla ehitusspetsialistilt. «Ilmnes, et ehitaja ei saanud kõiki vajalikke kooskõlastusi õigeks ajaks ning dokumendid ei olnud korras,» selgitas Svjatõšev. «Meil ei jäänud muud üle kui algatada väärteomenetlus, sest tegu on ikkagi tankla, mitte suvalise puukuuriga.»

Svjatõšev rõhutas, et vallavalitsus ei peatanud Terminali uues teenindusjaamas ühtki tegevust. «Kütusemüügi piiras uues tanklas maksu- ja tolliamet, vald alustas vaid väärteomenetlust,» täpsustas ta.

Jõgeva abivallavanem lisas, et kui kõik dokumendid on korras ning vallavalitsusele esitatud, saab vallavalitsus kasutusloa ka operatiivselt väljastada. Tavaliselt peab Jõgeva vallavalitsus istungeid nädalas korra, esmaspäeviti.

Terminali tanklaketi juhid andsid vallavalitsusele märku, et viimased kooskõlastused peaks tulema 13. juunil. «Kui kõik dokumendid on olemas, teeme veebis kiiresti ka vallavalitsuse erakorralise istungi, et kasutusluba välja anda,» sõnas Svjatõšev. «Meiegi huvi on, et ettevõte saaks tööd segamatult jätkata, aga selleks peab neil dokumentatsioon ikkagi korras olema.»

Terminal Oili kommunikatsioonijuht Gerli Pärnpuu vahendas, et tankla kütusemüük peatati protseduurilise ebatäpsuse tõttu. Protseduuriline ebatäpsus seisnes selles, et esitatud taotlused ei vastanud nõuetele.

Jõgeva vallavalitsus sai tankurite varikatuse kasutusteatise 31. mail, vallavalitsus tagastas selle 2. juunil puuduste kõrvaldamiseks. Tanklahoone kasutusloa taotlus esitati 31. mail, vallavalitsus saatis selle 2. juunil kooskõlastamiseks päästeametile, transpordiametile ja Jõgeva Veevärgile ning esitas taotlejale menetluse kiirendamiseks puuduste nimekirja. Autopesula kasutusloa taotlus esitati 5. juunil, vallavalitsus tagastas selle puuduste kõrvaldamiseks 7. juunil.

Esiti lootsid Terminali juhid saada asjad korda juba selleks esmaspäevaks. Kuid ka teisipäeva hommikul olid Terminali Jõgeva teenindusjaama hinnatablool kriipsud ning kütust tankida ei olnud võimalik. Küll aga sai eile hommikul teenindusjaama hoovis tööle hakata selvepesula, mis samuti puudulike dokumentide tõttu oli läinud reedest suletud.

Dokumendid sai Terminali juhtkond korda aetud teisipäeva pärastlõunaks, mil viimaks laekus tanklale luba kütusemüüki jätkata. Vallavalitsus pidas veebi kaudu erakorralise istungi ja andis tanklale kasutusloa, seega saab Jõgeva teenindusjaam nüüd piiranguteta tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles