Riik läks Kagu-Eestisse internetti viima, kuid pakkujaid ei tulnudki (2)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kui maal korralikku internetiühendust pole, ei saa sinna rajada ka serveriruumi.
Kui maal korralikku internetiühendust pole, ei saa sinna rajada ka serveriruumi. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Valga- ja Võrumaal oli kiire interneti kodudesse viimiseks ette nähtud üle 2,5 miljoni euroraha, ei läinud esialgu käiku mitte ühtegi senti – võrkude ehitajaid lihtsalt ei leidunud.

Regionaalpoliitika on uue võimuliidu jaoks, vähemalt sõnades, oluline teema. Nii oluline, et isegi ministeerium nimetati ümber: maaeluministeeriumist sai regionaalministeerium. Seejuures ei olnud tegu vaid mainekorralduskäiguga – lisandus ka võimu, näiteks ühistranspordi korraldamine liikus majandus- ja taristuministeeriumist uue nimega üksusesse. Kõik ikka selleks, et edendada elu äärealadel.

Maal elavad inimesed ütlevad aga Postimehele, et nemad pole valitsuse suurt tähelepanu ja hoolt senini tundnud. Pigem vastupidi, lehest loetakse hoopis käibemaksumäära tõusust, automaksust ning tasuta ühistranspordi ja kodualuse maamaksuvabastuse kaotamisest. Üle huulte on kerge tulema süüdistus, et valitsus justkui lubas jälle üht, aga tegelikkuses teeb teist.

Uue võimukoalitsiooni, eriti sotside jaoks, on säärane kuvand mõistagi probleem. Ja sellele murele on üks suur lahendus – suured eurorahad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles