Spotify sai trahvi EL-i andmekaitseseaduse rikkumise eest

Copy
Spotify logo.
Spotify logo. Foto: Dado Ruvic

Muusika voogedastushiid Spotify sai teisipäeval 58 miljonit krooni (4,99 miljonit eurot) trahvi selle eest, et ei olnud korrektselt teavitanud kasutajaid, kuidas nende kohta kogutud andmeid kasutatakse, ütlesid Rootsi võimud.

Rootsi privaatsuskaitse amet (IMY) teatas, et oli üle vaadanud, kuidas Spotify haldab oma klientide ligipääsu õigust nende isikuandmetele.

«Tuvastatud puuduste tulemusena kehtestab IMY ettevõttele 58 miljoni kroonise trahvi,» märkis amet.

Järelvalveamet märkis, et Euroopa andmekaitse seaduse (GDPR) järgi on kasutajail õigus teada, milliseid andmeid ettevõttel inimese kohta on ja kuidas seda teavet kasutatakse.

IMY märkis, et ehkki Spotify jagas andmeid, kui inimene neid küsis, siis ei olnud firma piisavalt konkreetne ses osas, kuidas neid andmeid kasutati.

Ametkond lisas, et puudused olid siiski üldjoontes madala tõsidusastmega, mis mõjutas ka trahvi suurust, tuginedes Spotify kasutajate arvule ja käibele.

Voogedastushiid, mille aktsiatega saab kaubelda Wall Streetil, teatas aprillis, et on ületanud 500 miljoni igakuise aktiivse kasutaja piiri ning maksvaid kliente on firmal 210 miljonit.

Eraandmete lobiühendus Noyb ütles eraldi avalduses, et trahvile eelnes kaebus ja nende esitatud hagi. Kuigi ühendus tervitas otsust, siis ometigi laideti võimude hilist reageerimist.

«Juhtumi uurimine võttis enam kui neli aastat ja me pidime otsuse saamiseks IMY kohtusse kaebama. Rootsi võimud peavad kindlasti kiirendama oma protseduure,» ütles privaatsete isikuandmete advokaat Noybi juures Stefano Rossetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles