Kõva rebimine: Eesti populaarseimale töökohale kandideerib pea 500 inimest (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Kohvik Pärnus. Pilt on illustratiivne.
Kohvik Pärnus. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino/Scanpix

CV Keskus avaldas tänavused kõige kuumemad hooajatööd.

Suveks vajatakse enim lisatööjõudu teenindussektorisse – iga kolmas hooajaline tööpakkumine annab võimaluse teha teenindavat tööd. Lisaks vajavad tööandjad suvehoojaks abilisi ka turvavaldkonnas (vetelpäästjad ja turvatöötajad suveüritustel) ning toitlustus- ja müügisektoris.

Populaarseimate hooajaliste ametikohtade nimel konkureerib korraga sadu töövõtjaid. Näiteks kõige tahetumale restorani suveabilise tööpakkumisele kandideeris tänavu tervelt 483 töövõtjat, hooajalisest kaupluse klienditeenindaja tööst oli huvitatud 360 ja barista ametikohast 355 töövõtjat.

cvkeskus.ee värbamisosakonna juht Grete Adler selgitas, et hooajatööd otsitakse peamiselt lisatasu teenimise eesmärgil, mistõttu on oluline näidata palka, mida on töötajal võimalik sellel töökohal teenida. «Kahjuks umbes pooltel hooajalistel töödel hoiavad tööandjad palgapakkumist saladuses.»

«Pakutavat palka saab näidata vahemikuna, sest ootuspäraselt võib töö sisu kandideerija oskustest ja kogemusest lähtuvalt pisut muutuda. Lisaks on oluline täpselt kirjeldada ka tööülesandeid, et kandideerija saaks hinnata oma sobivust töökohale, ning töötingimusi, sh tööaega ja -keskkonda,» lisas Grete Adler.

Tahetud hooajalised tööpakkumised on tänavu veel laotöötaja ja komplekteerija ametikohad, kus populaarseima tööpakkumise nimel konkureeris rohkem kui 250 töövõtjat. Lisaks on töövõtjate seas populaarseks hooajatööks ka jäätisekokk (201), marjakorjaja (188), autode ümberparkija (174), aiandustöötaja (156) ja hooajaline värbaja (137).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles