Wizz Air lõpetab lennud Riia lennujaamast. Kas järgmisena ka Tallinnast?

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Wizz Air.
Wizz Air. Foto: Erakogu/ Wizz Air

Üks Euroopa suurimaid odavlennufirmasid Wizz Air vähendab järk-järgult lende Riia lennujaamast ja sulgeb need lõpuks täiesti, teatas Läti televisioon. Tallinnast on lennufirmal praegu kolm sihtkohta.

Aastatel 2015–2020 oli Wizz Airi turuosa Riia lennujaamas 8–9 protsenti ja kuigi lennufirma on endiselt Riias suuruselt kolmas turuosas, jäi see selle aasta esimeses kvartalis alla nelja protsendi. Eeldatavasti langeb see veelgi, sest Wizz Air teatas, et sulgeb sügiseks oma eelviimase liini Riiast.

Girteka Logisticsi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Simonas Bartkus ütles LTV-le, et Wizz Air on juba lõpetanud enamiku Läti lendudest.

«Suvel oli neil jäänud vaid kaks marsruuti: Riiast Londoni Lutoni ja Kutaisisse. Kui nad tänavu oktoobris oma lennud Londonisse lõpetavad, jääb Kutaisisse lend ainsaks Wizz Airi liiniks Lätist,» ütles Bartkus.

Võimaliku põhjusena selliseks tegutsemiseks nimetab lennuekspert Riia suurt konkurentsi.

airBaltic ründab väga aktiivselt kõiki oma rivaale, kes üritavad end Riia lennujaamas tugevdada.

«airBaltic ründab väga aktiivselt kõiki oma rivaale, kes üritavad end Riia lennujaamas tugevdada. See on loomulik samm riikliku baasoperaatori poolelt. Tavaliselt püüavad nad kaitsta oma turge kõigil marsruutidel. Samamoodi on Ryanair Riias väga tugev. Kolmandaks saamine on väga raske, sest turu suurus on piiratud,» rääkis Bartkus.

Lennufirma vastas küsimustele Riia lennujaamast järk-järgulise lahkumise kohta kirjalikult.

«Wizz Air on Balti riikides esindatud hoolimata ettevõtte aeglasemast arengust võrreldes teiste turgudega. Wizz Air kui dünaamiline lennufirma uurib pidevalt ja otsib uusi marsruute. Praegu on lennufirma aga keskendunud olemasolevate liinide säilitamisele.»

Riia lennujaam selgitas, et nende sihtkohtade arvu Wizz Airi lahkumine ei mõjuta. «Lennujaamas töötavate lennufirmade arv – 15, 16, 17 – on umbes sama palju kui enne pandeemiat,» ütles Riia lennujaama esindaja Ilze Salna.

AS-i Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul lendab Wizz Air Tallinnast kolme sihtkohta ja neid lähihooajal pole plaanis sulgeda.

«Wizz Air lendab Tallinnast Milanosse, Londonisse ja Khuthaisisse ning neile lendudele saab osta pileteid ka talvehoojaks,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles