Üle 2000 koondatu: töötukassa avaldab värsked numbrid

BNS
Copy
Töötukassa ruumid.
Töötukassa ruumid. Foto: Marko Saarm

Eesti Töötukassa kommunikatsioonijuhi Annika Koppeli sõnul on aasta algusest kuni tänaseni teatatud 62 kollektiivsest koondamisest ja kaotatakse umbes 2100 töökohta.

Kui eelmise aasta samal ajal oli koondamisteateid 45, siis tänavu 62. «Silma torkab ka see, et koondamised väiksemad. Kui vaadata ajas veel veidi tagasi, siis selle aastaga suhteliselt samad numbrid olid ka aastal 2019. Koroonakevadel oli seis aga täna tagasi vaadates päris hirmus – esimesel viiel kuul 132 koondamisteadet ja 3700 töökoha kaotamist,» kommenteeris Koppel BNSile.

Selle aasta kollektiivsete koondamiste teadete puhul on tema sõnul jätkuvalt enim teateid töötlevas tööstuses, samas on tänavused koondamised seni olnud tööstuses väiksemad kui eelmise aasta lõpu omad. «Suurimad koondajad on tänavu olnud hoopis AS Express Post, kus tegevuse lõpetamise järel jääb tööta 450 inimest, koondamiste tabelis on teisel kohal OÜ Hansaliin, kus lõplike läbirääkimiste järel kaotab töö umbes 300 inimest,» märkis Koppel.

«Mis teeb töötleva tööstuse puhul murelikuks, on see, et kui eelmise aasta sügisel tuli sealt halbu uudiseid ja koondamisi, siis selle aasta esimesed kuud tekitasid lootuse, et sektor on leidnud lahendusi raskustele, aga kaks viimast kuud on näidanud, et paraku on seal raskused veel ees ja mai–juuni on töötlevast tööstusest tulnud 10 koondamisteadet,» tõdes Koppel. Ta lisas, et töötlev tööstus on ka suurim sektor Eestis, kus mõned aastad tagasi töötas üle 18 protsendi Eesti töötajatest.

Suurimate koondamistega ettevõtted on töötukassa andmeil tänavu olnud AS Express Post ja OÜ Hansaliin. Järgnevad Amphenol ConneXus OÜ, E-Betoonelement OÜ ning AS DBT. Esialgsed koondamisnumbrid OÜ-l Saaremaa Lihatööstus ja ASil Metus-Est on vastavalt 69 ja 65.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles