Kuulsate ja rikaste seas levib uus tagasihoidlikkust rõhutav riietumistrend

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
USA filminäiteja Gwyneth Paltrow.
USA filminäiteja Gwyneth Paltrow. Foto: Rick Bowmer / POOL / Scanpix

Maailmakuulsate staaride seas levib uus riietumistrend, kus kantakse kalleid rõivaid, millel pole silmnähtavaid logosid ega aksessuaare, kirjutab USA uudisteportaal CNBC.

Uus trend kannab nime «vaikne luksus» (inglise keeles «quiet luxury»). Trendi põhjustab kehv olukord maailmamajanduses, mille tõttu peavad paljud tavakodanikud elama palgapäevast palgapäevani. Seetõttu ei peeta enam kallite rõivaste eksponeerimist heaks tooniks ka nende puhul, kes saavad neid endale lubada.

USA meedia andmetel on üks «vaikse luksuse» järgijaid filminäiteja Gwyneth Paltrow, kes ilmus paar kuud tagasi kohtuistungile lihtsakoelise riietusega, mis esmapilgul ei väljendanud jõukat elustiili.

Paltrow aastasissetulek on ligi 20 miljonit USA dollarit.

Näitlejalt süüdistati kohtus suusamäel ohtliku sõidu läbi õnnetuse põhjustamises, mille tagajärjel üks suusamäel viibinud naine kukkus ja sai püsivaid tervisekahjustusi. Näitlejalt nõuti kohtu kaudu 3,1 miljonit dollarit, kuid kohus otsustas, et ta pole õnnetuse põhjustamises süüdi. Paltrow sõnul suusatas kannatanu talle ise otsa, ning ta pole kunagi suusamäel ohtlike manöövreid ette võtnud.

Tagasihoidlikku riietust on viimasel ajal hakanud avalikuse ees kanda ka sotsiaalmeedia sisulooja Kim Kardashian, kelle aastasissetulek on ligi 70 miljonit dollarit.

Kallid riided on siiski äratuntavad

New Yorgi ülikooli turundusprofessor Thomai Serdari sõnul on «vaikse luksuse» riided kallitest materjalidest, kuid neil puuduvad kaubamärkide nimed.

Ometi on inimestel, kes on riidemoega rohkem kursis, võimalik eristada, mis materjalist on rõivad toodetud ja kes võiks olla nende tootja. «Sellest saavad asjatundjad aru,» ütles Serdari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles