Pankade head ajad: Coop Pank duubeldas kasumi

BNS
Copy
Võrumaalase Coop pangas asuvalt kontolt oli kadunud üle tuhande euro.
Võrumaalase Coop pangas asuvalt kontolt oli kadunud üle tuhande euro. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Coop Pank teatas suurest kasumikasvust.

Coop Pank teenis tänavu mais 3,3 miljonit eurot puhaskasumit ning aasta viie esimese kuuga on pank teeninud kokku 16 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 138 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Panga klientide arv kasvas mais 2800 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv kasvas 800 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 160 400-ni ja aktiivselt arveldavate klientide arv 71 800-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 25 protsenti, teatas Coop Pank börsile.

Panga klientide hoiuste maht kasvas mais 61 miljoni euro võrra, ulatudes kuu lõpu seisuga 1,58 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 48 miljonit ja eraklientide hoiused kasvasid 300 000 eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 13 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 32 protsenti.

Panga laenuportfell kasvas mais 41 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,40 miljardi euroni. Ärilaenud kasvasid 20 miljonit eurot, kodulaenud 15 miljonit eurot, liising 3 miljonit eurot ja tarbimisfinantseerimine 3 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 27 protsenti. Mais tehti laenude allahindluseid 1,2 miljoni euro ulatuses.

Võrreldes möödunud aasta viie esimese kuuga on sel aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 73 protsenti ja tegevuskulud 25 protsenti. Panga omakapitali tootlus oli mais 24,2 protsenti, kulu-tulu suhe 37 protsenti.

«Pangandusturu üleselt kujunes maikuu peamiseks märksõnaks tähtajaline hoius, mille üle kõik pangad juba viimased 12 kuud tugevalt konkureerinud on. See on tähtajalise hoiuse intresse kergitanud viimase kümnendi rekordtasemetele, millest võidavad eelkõige kodumaised ärid ja majapidamised, kes on järjest motiveeritumad oma arvelduskonto jääke paigutama tähtajalisele hoiusele. Selle tulemusel on tähtajaliste hoiuste osakaal kogu pangandussektoris jõudsalt kasvamas ja nii ka Coop Pangas. Tänu atraktiivsetele nõudmiseni ja tähtajalise hoiuse intressipakkumistele, kasvasid Coop Panga hoiused maikuus kokku ligi 61 miljonit eurot,» märkis Coop Panga juhatuse liige ja finantsjuht Paavo Truu.

«Samal ajal kasvas Coop Panga laenuportfell enam kui 41 miljonit eurot. Kui aasta alguses nägime kodulaenude vastu varasemast mõnevõrra tagasihoidlikumat huvi, siis nüüdseks on nõudlus taastunud ja väljastatud laenude maht väga heal tasemel. Kogu Coop Panga laenuportfelli kvaliteet püsib väga hea, kuid samal ajal on mõnevõrra sagenenud ka klientide küsimused maksepuhkuste kohta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles