Sushiterrorism Sushikett kaebas teismelise kohtusse, nõudes vastiku nalja eest 450 000 eurot

PM Majandus
Copy
Konveierilindiga sushirestoran Jaapanis. Pilt on illustratiivne.
Konveierilindiga sushirestoran Jaapanis. Pilt on illustratiivne. Foto: KIM KYUNG-HOON

Video vallandas konveierilindiga sushirestoranides nn sushiterrorismilaine, mis tõi kaasa külastatavuse vähenemise ja tabas ettevõtte aktsiaid, kirjutab Bloomberg.

 

Sushirestoranide kett kaebab nõuab kliendilt läbi kohtu 67 miljonit jeeni (447 000 eurot), väites, et internetis leviv video, kus teismeline lakub ühiskasutatavaid pudeleid ja taldrikuid, põhjustas Jaapani meedia andmetel müügi ja külastatavuse languse ning ettevõtte aktsiate kukkumise.

Food & Life Companies, kellele kuulub Akindo Sushiro nimeline restoran, kus vahejuhtum aset leidis, oli esitanud politseile avalduse ja saanud süüdlaselt vabanduse. Klipis puudutas ta suhu pandud sõrmedega ka mööda veerevat sushit.

Sushiro on Jaapani suurim konveierilindiga sushikett. Riikliku ringhäälingu NHK ja ajalehe Yomiuri andmetel ulatub kahjum enam kui 16 miljardi jeeni (107 miljoni euro) suuruseks.

«Sushiterrorismiks» tituleeritud nähtus vallandas matkijate laine vahetult pärast seda, kui Gifu linnas tehtud video levis kiiresti sotsiaalmeedia platvormidel, sealhulgas Twitteris.

Kett lisas mõnedesse müügikohtadesse akrüülist ekraanid, et takistada toidu rõvetamist oma konveierilindidel, ning ütles, et annab soovijatele eraldi värsked maitseained ja söögiriistad, mille eest nõutakse hüvitist teismeliselt.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles