Tallinna Vesi võtab elektrijaama rajamiseks laenu

BNS
Copy
Tallinna Vee reoveepuhastusjaama hoone. Pilt on illustratiivne.
Tallinna Vee reoveepuhastusjaama hoone. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

AS Tallinna Vesi ja Põhjamaade Investeerimispank sõlmisid laenulepingu summas 40 miljonit eurot, mis on teine pool finantseerimisstruktuurist, millest esimese moodustas 15. mail sõlmitud sündikaatlaenu leping.

Laenulepingutega rahastatakse Tallinna Vee investeeringuid 2023.-2025. aastal. Investeeringud ulatuvad 2023. aastal 35 miljoni euroni ning lähtuvad ettevõtte strateegiast ja linna ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni arendamise kava eesmärkidest, teatas Tallinna Vesi börsile.

Suuremateks projektideks 2023. aastal on reoveepuhastusjaama metaantankide rekonstrueerimine, elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamine, veepuhastusjaama filtrite ja selitite rekonstrueerimine ning investeeringud torustike rekonstrueerimiseks ja rajamiseks.

Laenulepingu tähtaeg on 2038. aasta. 9. juuni ning laenu saab kasutusele võtta kuni 2024. aasta 9. juunini.

Laenulepingud on sõlmitud muutuva intressimääraga Euribori baasil. Ettevõte hindab jooksvalt muutuva intressiga seonduvaid riske ning riskimaandamise võimalusi. Uute lepingutega kerkib laenuportfelli keskmine intressi tase 31 baaspunkti. Täiendavad muutused sõltuvad baasintressi muutustest ning väljavõetud laenude osakaalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles