Investorid võtsid Apple’i kauaoodatud virtuaalprillid vastu leigelt (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Sellised need on.
Sellised need on. Foto: LOREN ELLIOTT

Esmaspäeval esitles Apple lõpuks ometi oma liit- ja virtuaalprille, mis oli enam kui tosina aasta järel ettevõtte oodatuim tooteesitlus. Viimati oldi nii elevil 2010. aastal, mil Steve Jobs esitles tahvelarvutit iPad.

Virtuaalprillid Vision Pro lõid paljud inimesed pahviks nii kasutusvõimaluste kui ka hinnaga, mis on 3499 dollarit. Müüki tuleb seade aga alles järgmise aasta alguses.

Kui konkurendid eesotsas Facebooki emafirma Metaga panustavad virtuaalprillide soodsale hinnale eesmärgiga müüa neid miljonitele klientidele, siis Apple võttis teistsuguse lähenemise, näidates kõigepealt, mida prillidega teha saab, ning keevitades neile hinna, mida on võimelised maksma vähesed.

«Paistab, et tegemist on suurepärase ja võimeka seadmega,» ütles The Wall Street Journalile riskikapitalist Matthew Ball, kes on kirjutanud ka raamatu metaversumist. Samal ajal toonitas ta, et see on seitse korda kallim Meta seadmest Quest 3. Lisaks on seitse korda odavamad ka TikToki emafirma ByteDance virtuaalprillid, makstes alla 500 dollari. Siiski on oodata, et 2025. aastal tuleb Apple turule odavamate virtuaalprillidega, senikaua on tegu lihtsalt nišitootega, mis ei ole kõigile kättesaadav.

«Ma ei usu, et turul on veel midagi taolist,» lisas Microsofti liitreaalsusprillide HoloLens endine tootejuht Matt Fleckenstein, kes oli ka Walt Disney Co hiljuti laiali saadetud metaversumi-meeskonna tegevdirektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles