Tagasilöök Grab2Go aktsiate märkimine valmistas suure pettumuse

PM Majandus
Copy
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go.
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go. Foto: BENU

Grab2Go aktsiate esmane avalik pakkumine valmistas omanikele suure pettumuse: investorid märksid kolm korda vähem aktsiaid kui pakuti.

Avalikult pakuti kuni 992 000 aktsiat, kusjuures Grab2Go jättis endale õiguse ülemärkimise korral suurendada pakutavate aktsiate arvu 10 protsendi võrra ehk kokku kuni 1 091 200 aktsiani. Pakkumise käigus märgiti 872 investori poolt kokku 282 991 aktsiat 342 419,11 euro eest ehk pakkumise kavandatud mahtu ei märgitud täis.

«Vaatamata oodatust väiksemale kaasatud kapitalile jätkame oma strateegiliste eesmärkide poole liikumist rahulikumas tempos," ütles Grab2Go juhatuse liige Mart Viilipus.

Ta tunnistas, et kapitali kaasamine on olnud antud turuolukorras eeldatust keerulisem ja teadlikkuse tõstmine nende tootest ja teenusest oleks saanud kapitali kaasamise protsessis olla parem.

Pakkumisest saadud tulu kasutab Grab2Go vastavalt ettevõtte kirjelduses toodule tootmis- ja müügivõimekuse tõstmiseks ning ka mõningaseks tootearenduseks.

Uute aktsiate jaotamisel jaotatakse kõigile märkimises osalenud investoritele kõik nende poolt märgitud aktsiad.

Pakkumise arveldus on plaanitud toimuma 12. juunil või sellele lähedasel kuupäeval. Grab2Go kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolses kauplemissüsteemis First North, esimeseks kauplemispäevaks on 13. juuni või sellele lähedane kuupäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles