Ettevaatust, broneerimistasu: ostja kaotab sellest igal juhul

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Sergiy Grushko hakkas heauskselt Tallinnas maja ostma, kuid kaotas selle asemel ootamatult suure summa raha.
Sergiy Grushko hakkas heauskselt Tallinnas maja ostma, kuid kaotas selle asemel ootamatult suure summa raha. Foto: Sander Ilvest

Kinnisvara ostes makstud broneerimistasuga tuleb olla ettevaatlik, sest kui tehing peaks katki jääma, on ostjal suur oht oma rahast ilma jääda ka juhul, kui põhjuseks on müüja esitatud ebaharilikud nõudmised.

Eestis äri alustav e-resident Sergiy Grushko otsis Tallinnas perele sobivat maja ja leidiski selle prestiižse kinnisvarabüroo Uus Maa pakkumiste seast. Pea 100-aastane maja oli kenasti renoveeritud ja maakler kinnitas ostjale, et kui ilmnevadki varjatud puudused, siis nende eest kaitseb teda seadus. Grushko tahtis kohe maja ära osta ja et sellest mitte ilma jääda, maksis kiiresti ka broneerimistasu. Ta jäi ootama, millal notar lepingu ette valmistab, et saaks selle siis allkirjastada.

Notar valmistas lepingu ette, kuid kinnisvarabüroo lisas lepingusse müüja soovil just neidsamu punkte, mille kohta maakler oli varem kinnitanud, et nende pärast pole vaja muretseda.

«Müüja distantseeris end vastutusest varjatud puuduste eest ja puuduste ilmnemisel soovis piirata oma rahalist vastutust viie protsendiga,» rääkis Grushkod esindav vandeadvokaat Andres Kivi Hedmani advokaadibüroost. «Kujutage ette, kui ilmnevad vundamendiprobleemid, siis tuleb terve põrand üles võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles