Suur kinnisvaraarendaja siseneb üürikorterite turule

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Bonava Uus-Mustamäe arendus.
Bonava Uus-Mustamäe arendus. Foto: Tõnu Tunnel/Bonava

Kinnisvaraarendaja Bonava Eesti siseneb alates sügisest üürikorterite turule. Nende esimene ainult üürikorteriteks mõeldud maja valmib Uus-Mustamäe arendusse.

Kuigi eluasemeturul on näha ajutist müügimahtude vähenemist, pole Bonava sisenemine üüriturule seotud üleüldise turu müügimahtude vähenemisega. Ettevõtte tegevjuhi Taavi Soormi sõnul on olnud huvi arendada uut ärisuunda juba pikemat aega.

«Näeme Bonavas, et Põhjamaade ja Baltikumi elukondliku kinnisvara turg liigub järjest rohkem Kesk- ja Lääne-Euroopa mudeli suunas, kus kodu ostmise kõrval on üha populaarsem just pikaajaline eluaseme üürimine. Paraku on päris uut üürikinnisvara Eesti turul pigem vähe, kuigi huvi selle vastu on olemas,» rääkis Soorm.

Bonava tegevjuht usub, et üürikodus elamine on järjest rohkem teadlik valik – näiteks soovivat nooremad inimesed laenukohustuse võtmist edasi lükata ning mõni kord ei olda päris kindlad selleski, kas ka paari aasta pärast samas piirkonnas või lausa samas riigis elada soovitakse.

Uus-Mustamäe arenduse Aiandi tänavale ehitatav üürikorteriteks mõeldud maja koosneb kolmest hoonest ja saab valmis oktoobris. Üürimaju arendatakse ka Lätis, kus esimesed esimesed üürilised saavad võtmed kätte septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles