Iraani raketiprogrammi varustavad Hiina firmad said USA sanktsioonid

Copy
Iraani raketiheitjad.
Iraani raketiheitjad. Foto: AFP

USA kehtestas sanktsioonid mitmele Hiina ja Hongkongi firmale, kes tema sõnul varustavad Iraani ballistilise raketi programmi.

USA rahandusministeerium ütles, et Hiina firmad tarnivad sanktsioonialustele Iraani valitsusasutustele ja rakettide ehitamisega tihedalt seotud erafirmadele tsentrifuuge kütuste tootmiseks, potentsiaalse sõjalise kasutusega värvilisi metalle, elektroonikat ja güroskoope.

Washington kardab, et Iraan kavatseb töötada välja tuumarelvad, mida võidakse kasutada ballistiliste rakettidega Iisraeli ja teiste riikide ründamiseks.

Sanktsioonid said firmad nagu Beijing Shiny Nights Technology Development, Qingdao Zhongrongtong Trade Development, Hong Kong Ke.Do International Trade Co, Lingoe Process Engineering Limited ja Zhejiang Qingji Ind. Co.

USA rahandusministeerium kehtestas sanktsioonid ka Iraani kaitseatašeele Pekingis Davoud Damghanile, kes tema sõnul koordineerib Hiina hankeid Iraani kaitsetööstusele.

Sanktsioonid keelavad USA ettevõtetel ja eraisikutel, aga ka USA harudega firmadel musta nimekirja kantud ettevõtetega äri ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles