USA börsiregulaator kaebas krüptobörsi Coinbase kohtusse

PM Majandus
Copy
Krüptoraha Coinbase'i logo taustal
Krüptoraha Coinbase'i logo taustal Foto: Dado Ruvic

Kõigepealt Binance, nüüd Coinbase – USA börsijärelevalve võtab õiguslikke meetmeid suurima krüptobörsi vastu. Coinbase reageeris terava kriitikaga.

USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC) kaebab kohtusse Coinbase'i, USA suurima krüptorahade kauplemisplatvormi. Manhattani föderaalkohtus heideti ettevõttele ette, et see tegutseb ebaseaduslikult, ilma et ta oleks eelnevalt reguleeriva asutuse juures registreerunud, vahendab AFP.

Ameti sõnul on Coinbase tegutsenud vähemalt alates 2019. aastast registreerimata maaklerina, tegeledes krüptovaluutatehingutega ja hoides kõrvale investorite kaitsmiseks kehtestatud avalikustamisnõuetest.

Coinbase'i aktsiad langesid antud teate tõttu teisipäeval umbes 11 protsenti.

Alles esmaspäeval kaebas SEC teist korda kohtusse maailma suurima krüptobörsi Binance ja selle asutaja Changpeng Zhao. Muu hulgas oli ka see seotud litsentsi puudumisega.

«Coinbase'i väidetavad rikkumised jätavad investorid ilma olulisest kaitsest, sealhulgas pettuse ja manipuleerimise vältimise eeskirjadest, nõuetekohasest avalikustamisest, huvide konfliktide kaitsest ja rutiinsetest kontrollidest,» säutsus SECi esimees Gary Gensler.

Krüptoplatvorm reageeris kohtuprotsessile terava kriitikaga. SECi õiguslikud meetmed samal ajal selgete reeglite puudumisega digivaluutatööstuse jaoks kahjustavad nii USA majanduse konkurentsivõimet kui ka selliseid ettevõtteid, nagu Coinbase, kes on pühendunud reeglite järgimisele, ütles Coinbase'i advokaat Paul Grewal.

«Lahenduseks on õigusaktid, mis võimaldavad õiglasi reegleid läbipaistvalt kehtestada ja ühtlaselt kohaldada, mitte kohtuvaidlused,» lisas Grewal.

USA kongress ei ole seni suutnud kasvava krüptorahaturu jaoks selgeid reegleid kehtestada. Seetõttu leiab SEC, et nad on kohustatud reguleerima digivaluutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles