KARMID NUMBRID Eesti jaekaubandust on tabanud suur mõõn (4)

BNS
Copy
Jaekaubandus. Pilt on illustratiivne.
Jaekaubandus. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eurostati andmetel langes Eesti jaekaubanduse maht aprillis aastaga 10 protsendi võrra, mis oli ka üks suurimaid langusnäitajaid, samas kui euroalal ja Euroopa Liidus (EL) vähenes maht aastaga vastavalt 2,6 ja 2,9 protsenti.

Märtsiga võrreldes vähenes Eesti jaekaubanduse maht 0,3 protsenti, samas kui euroalal jäid mahud samal tasemele ja ELis kerkisid 0,1 protsenti, teatas Eurostat.

Aprillis vähenes märtsiga võrreldes euroalal enim mootorikütuste müük, 2,3 protsendi võrra. Toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük vähenes samas 0,5 protsendi võrra, ent mittetoidukaupade müük suurenes 0,5 protsenti. ELis langes mootorikütuste müük 2,2 protsenti, toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük 0,4 protsenti ja mittetoidukaupade müük suurenes 0,6 protsenti.

Liikmesriikides, mille kohta Eurostatil on andmeid, vähenesid jaemüügi mahud kuuvõrdluses enim 5,8 protsenti Slovakkias, 3,7 protsenti Rumeenias ning 2,4 protsenti Sloveenias. Müügimaht kasvas enim 3,4 protsendiga Horvaatias, Luksemburgis aga 3,3 protsenti ja Rootsis 3,1 protsenti.

Euroalal langesid aastaga enim toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemüük, kokku 4,4 protsenti. Mittetoidukaupade müük vähenes 1,1 protsenti ja mootorikütuste müük 1,8 protsendi võrra. ELi arvestuses kahanes toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 4,6 protsenti ning mittetoidukaupade jaemüük 1,5 protsenti. Mootorikütuste jaemüük langes 2,3 protsenti.

Liikmesriikide seas langesid jaekaubanduse mahud aastaga enim 12,6 protsenti Ungaris, 10 protsenti Eestis ja 9,8 protsenti Slovakkias. Jaemahu suurimat kasvu nähti aastavõrdluses 9,4 protsenti Küprosel, Hispaanias 7,8 protsenti ja Luksemburgis 6 protsenti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles