Innovaatiline päikeseenergiaettevõte Solarstone panustab jätkusuutlikku tulevikku

Solarstone
Copy
Foto: Solarstone

INNOVATSIOON. Eesti päikeseenergiaettevõte Solarstone on asunud rohelise energia revolutsiooni juhtrolli. Nende innovaatilised lahendused, mille hulka kuuluvad päikesepaneelidest katused ja päikeseparklad, muudavad inimeste arusaama päikeseenergia kasutamisest ja jätkusuutlikkusest.

Solarstone pakub enamat kui lihtsalt päikesepaneelid. Ettevõte on päikeseenergia lahenduste sektoris tuntud oma uuenduslike päikesepaneelide ja päikesekatuste poolest, mis eristuvad ainulaadse disaini, praktilisuse ja tõhususega, olles loodud nii elamute, ärihoonete kui ka avaliku ruumi jaoks. Solarstone on edukalt lahendanud ühe suurema väljakutse päikeseenergia sektoris: paneelide esteetiline integreerimine hoonete disainiga. Lisaks on ettevõtte tooted tõhusad energiatootjad, aidates klientidel optimeerida energiatarbimist, vähendada energiaarveid ning liikuda süsinikuneutraalsuse poole.

«Meie missioon on muuta päikesepaneelid osaks meie igapäevasest elukeskkonnast, ühendades need harmooniliselt hoonete arhitektuuri ja disainiga,» ütleb Solarstone'i kommunikatsioonijuht Janari Võrk. Tema sõnul näeb ettevõte enda rolli mitte ainult päikeseenergia tootjana, vaid ka innovaatiliste lahenduste pakkujana, mis aitavad kaasa jätkusuutlikumale tulevikule.

Aastaks 2030 katab 25% Euroopa Liidu energiatarbimisest katusepäikeseenergia

Euroopa Komisjoni hiljutine algatus, mida tuntakse kui European Rooftop Solar Initiative, on oluline samm rohelisema tuleviku suunas. Algatuse eesmärk on ära kasutada katuste tohutut, seni alakasutatud päikeseenergiapotentsiaali, et muuta meie energia puhtamaks, turvalisemaks ja taskukohasemaks.

Mõned hinnangud näitavad, et katusepäikeseenergia võiks 2030. aastaks katta peaaegu 25% Euroopa Liidu elektritarbimisest. See on rohkem kui praegune loodusliku gaasi osakaal. Solarstone'i toodete roll selles visioonis on märkimisväärne, aidates muuta hooned niisugusteks, et need oleksid «päikeseks valmis» ja vähendada energiatarbimist ja -kulusid. Muuhulgas on plaanis suurendada 2030. aastaks taastuvenergia osakaalu 45%-ni, piirata katusepäikeseenergia paigaldamise lubade kestust maksimaalselt kolme kuuni ning tagada, et kõik uued hooned on «päikeseks valmis».

2026. aastaks tehakse katusepäikeseenergia paigaldamine kohustuslikuks kõigile uutele avalikele ja kaubanduslikele hoonetele, mille kasulik põrandapind on suurem kui 250 m². Sama nõue kehtib olemasolevatele avalikele ja kaubanduslikele hoonetele alates aastast 2027 ning kõigile uutele elamutele aastast 2029.

Solarstone toetab Euroopa Komisjoni algatust mitte ainult oma toodete kaudu, vaid ka pühendumusega rohelise energia ja jätkusuutlikkuse edendamisele. «Meie eesmärk on aidata saavutada Euroopa Liidu ambitsioonikaid eesmärke, pakkudes lahendusi, mis aitavad kaasa keskkonnasõbralikumale ja jätkusuutlikumale tulevikule,» nendib Võrk.

Mõju ning jätkusuutlikkus nii elamu- kui ka ärikinnisvaras

«Solarstone'i toodete mõju on tõepoolest sügav ja ulatuslik. Need innovatsioonid ei aita mitte ainult vähendada energiakulusid, vaid aitavad kaasa ka laiemale keskkonnaeetikale, viies meid lähemale rohelisemale ja jätkusuutlikumale tulevikule. Elamute ja ärihoonete tarbeks arendatud lahendused muudavad hooned energiatõhusamaks. Päikesepaneelide integreerimine hoonete katustesse muudab need energia tootvateks üksusteks, mis vähendavad sõltuvust fossiilkütustest ja aitavad kaasa süsinikuneutraalse ühiskonna saavutamisele,» selgitab Võrk.

Solarstone'i toodete abil saavad ettevõtted ja koduomanikud mitte üksnes vähendada oma energiakulusid, vaid ka aidata kaasa jätkusuutlikkuse eesmärkide saavutamisele. See demonstreerib, kuidas ettevõtted võivad olla kasulikud partnerid ühiskonna laiemate keskkonnaalaste eesmärkide saavutamisel, luues tooteid, mis aitavad tarbijatel ja ettevõtetel vähendada oma keskkonnamõju.

Samuti on Solarstone oma päikeseenergia lahenduste portfelli laiendanud avaliku ruumi kasutusse. Nad on välja töötanud innovaatilisi päikeseparklate lahendusi, mis võimaldavad kasutada olemasolevat ruumi tõhusamalt ja samal ajal genereerida rohelist energiat.

Päikeseparklad on eriti mõjusad näited rohelise energia integreerimisest igapäevasesse ellu, ühendades säästva energia tootmise ja praktilise vajaduse parkimiskohtade järele. Samuti on need suurepäraseks tõestuseks, kuidas päikeseenergia lahendusi saab integreerida olemasolevasse infrastruktuuri minimaalse häiringuga. Lisaks on Solarstone loonud lahendusi katusepäikeseenergia jaoks. Need lahendused on suurepärane võimalus rohelise energia genereerimiseks ilma lisaruumi vajamata ning aitavad ettevõtetel ja kogukondadel täita nende rohelise energia eesmärke. See näitab taas ettevõtte pühendumust innovatsioonile ja soovi luua jätkusuutlike lahendusi.

Solarstone'i jätkusuutlikkuse strateegia: rohkem kui ainult äri

Jätkusuutlikkus pole Solarstone'i jaoks ainult äriplaan, vaid pigem laiema visiooni osa. Nende pühendumus ei piirdu üksnes päikeseenergia lahenduste pakkumisega, vaid nad näevad enda rolli laiemalt – rohelisema ja jätkusuutlikuma tuleviku kujundajatena. Nad on teadlikud oma mõjust ja vastutusest nii kliendi, töötaja kui ka laiemalt ühiskonna ees ning neil on selge strateegia, kuidas seda mõju kasutada positiivsete muutuste esilekutsumiseks energiasektoris.

Solarstone'i jätkusuutlikkus läheb kaugemale päikeseenergia tootmisest. Nad soovivad muuta kogu päikeseenergiatööstuse struktuuri, propageerides rohkem vastutustundlikku ja säästvat lähenemist. Nende eesmärk on luua süsteeme, mis aitavad kaasa kogu ühiskonna jätkusuutlikkusele, olgu selleks siis tarbijad, ärikliendid või kogukonnad laiemalt.

Nagu öeldud, on Solarstone rohkem kui lihtsalt päikeseenergia ettevõte, kes on oma pühendumuse innovatsiooni, jätkusuutlikkuse ja keskkonnasõbralikkusega muutunud eeskujuks kogu rohelise energia sektorile. Ettevõtte ambitsioonikad eesmärgid ja pidev areng peegeldavad nende soovi mitte üksnes juhtida, vaid ka kujundada tuleviku energia maastikku.

«Meie visioon on muuta päikeseenergia kasutamine normiks, mitte erandiks. Meie töö ei lõpe enne, kui iga hoone, iga parkla ja iga avalik ruum kasutab maksimaalselt ära päikeseenergia potentsiaali,» kinnitab Solarstone’i kommunikatsioonijuht Janari Võrk. «Näeme end lisaks äriettevõttele ka partnerina, kes aitab kaasa parema ja jätkusuutlikuma tuleviku loomisele.»

Solarstone'i edulugu näitab, et vastutustundlik ettevõtlus ja kasumlikkus ei ole vastuolus, vaid võivad käia käsikäes. See on visioon, mida Solarstone jätkab ka tulevikus – luua lahendusi, mis mitte ainult ei too kasu nende klientidele, vaid aitavad kaasa kogu maailma paremale tulevikule.

Copy
Tagasi üles