Erikomisjon uurib ⟩ Mis seisus on LNG vastuvõtuvõimekus Paldiskis?

BNS
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon uurib tänasel avalikul istungil, mis seisus on Paldiskisse LNG vastuvõtmise võimekuse loomine. Kell 13.15 algavat arutelu saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul soovib komisjon täna teada saada, mida on vaja teha, et 2022. aastal Paldiskisse Pakrineeme sadamasse rajatud taristu kaudu oleks võimalik Eesti põhivõrku gaasi vastu võtta. «Kes ja mis tegevusi peab tegema ning kui palju nendeks aega ja raha kulub,» täpsustas ta.

Reinsalu ütles, et oluline on välja selgitada esiteks, millises seisus on praegu LNG vastuvõtu võimekuse loomine Paldiskis, ja teiseks, milline on sealse LNG-sadama roll ja kulude kate edaspidi Eesti riigi energiataristu kogupildis.

«Vastus esimesele küsimusele annab selguse, kui suure aja- ja rahakuluga tuleb arvestada, et ka tegelikult oleks gaasilaevu võimalik Paldiskis vastu võtta, samuti hinnata riske, mida lõpuni viimata tegevused võivad kaasa tuua,» lisas Reinsalu.

Erikomisjoni istungile on kutsutud kliimaminister Kristen Michal, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar ja riigikontrolör Janar Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles