Salva: Jäätmejaama põleng põhjustas naabruses asuvale Pakendikeskusele miljonitesse ulatuva kahju

PM Majandus
Copy
Suur-Sõjamäe jäätmejaama ja Pakendikeskuse tulekahju järelkustutustööd.
Suur-Sõjamäe jäätmejaama ja Pakendikeskuse tulekahju järelkustutustööd. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal Suur-Sõjamäe tänaval asuva jäätmejaama ulatusliku põlengu tõttu sai kahjustada kõrval asuv Pakendikeskuse hoone, mis oli kindlustatud Salva kindlustuses. Kindlustusseltsi hinnangul võib tekitatud kahju ulatuda mitme miljoni euroni.

Salva kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu sõnul kahjukäsitlemine alles käib ning täpsemad asjaolud ja kahju ulatus on väljaselgitamisel, kuid esialgsete hinnangute järgi tekitas tulekahju Pakendikeskuse kaubale olulise kahju ning hoone kahjusumma võib ulatuda paari miljoni euroni.

«Kindlasti on see Salva ajaloos üks suurimaid kahjukäsitlusjuhtumeid. Õnneks inimesed kannatada ei saanud ning materiaalse vara saab kindlustuse abiga taastatud. Loodame, et meie klient Pakendikeskus saab kiiresti raskustest üle ning jätkab oma igapäevast tööd,» ütles Soosalu.

Esialgsetel andmetel hävines täielikult Pakendikeskuse laohoone Epler-Lorenzi jäätmejaama poolne tuletõkketsoon koos seal hoiustatud kaubaga ning ülejäänud laohoones sai kaup ka osaliselt kannatada tulekahju kustutusveest. Sai kannatada ka ettevõtte serveriruum, mille tõttu ei töötanud esialgu Pakendikeskuse e-pood ning laoprogrammid, kuid need saadi kiiresti taas tööle.

Pakendikeskuse kinnitusel on kaks aastat tagasi valminud logistikakeskus projekteeritud vastavalt kehtivatele projekteerimismäärustele ja -standarditele. «Tule levik oli väga intensiivne, halvimast hoidis ära päästjate professionaalne tegutsemine ning väga hästi vastu pidanud tuletõkkeseinad. Meie Suur-Sõjamäe kauplus on uuesti avatud ja taastub ka lao tavapärane töörütm. Hoone ja vara on kindlustatud Salvas, kelle abiga uurime nüüd olukorra tõsidust ning loodetavasti saame peagi alustada ka taastamistöödega,» lausus Pakendikeskuse nõukogu esimees Lauri Maaring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles