Facebooki emafirma sunnib töötajad tagasi kontorisse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Meta juhatuse esimees Mark Zuckerberg ja ettevõtte logo
Meta juhatuse esimees Mark Zuckerberg ja ettevõtte logo Foto: Adrien Fillon / Zuma Press Wire/ Scanpix

Facebooki emafirma Meta andis töötajatele teada, et pideva kodukontoriga on nüüd lõpp ning alates septembrist tuleb neil kolm päeva nädalas kontoris töötada, edastab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Ettevõtte uus kaugtööreeglistik ei puuduta neid ettevõtte töötajaid, kes ongi lepinguga kaugtööl.

Meta laiendas kaugtöö võimalust kõikidele täiskohaga töötajatelele 2021. aasta juunis. Toona kinnitas ettevõtte juhatuse esimees Mark Zuckerberg, et koroonapandeemia kõrgajal said nad aru, et head tööd saab teha kõikjal ning kaugtöö on võimalik, eriti kuna videosüsteemid ning virtuaalreaalsus arenevad.

Sellest ajast on aga paljud ettevõtted, nende seas Amazon ning Google’i emafirma Alphabet kaugtöösse suhtumist muutnud ning kutsunud töötajaid kontorisse vähemalt kolmel päeval nädalas.

Märtsis teatas Zuckerberg, et Meta plaanib oma senist suhtumist samuti muuta, sest firmasisene analüüs näitab, et kontoris töötavad inimesed tulemuslikumalt. «Nad saavad rohkem tehtud,» lausus Zuckerberg. 

Mais lõppes Meta viimane suurem koondamislaine, mis oli osa nn efektiivsusaastast. Koondamiste tulemusena kaotab töö 21 000 inimest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles