Minister Madis Kallas: Lõuna-Korea turult leiab varsti Eesti tooteid

BNS
Copy

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja äridelegatsiooniga Lõuna-Koread külastanud regionaalminister Madis Kallase sõnul on Lõuna-Korea huvitav turg, kust tulevikus saab leida ka Eesti tooteid.

«Lõuna-Korea on Eestile oma tehnoloogilise arenguga eeskujuks,» ütles Madis Kallas. «Samas oleme siin, et näidata ka oma riigi edulugusid. Kindlasti on Lõuna-Korea huvitav turg, kust tulevikus saab leida ka meie tooteid.»

Madis Kallas oli kolmapäevast reedeni visiidil Lõuna-Koreas, kus teda saatis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kaheksaliikmeline äridelegatsioon, teatas kaubandus- tööstuskoja esindaja.

Lõuna-Korea on Eesti jaoks üks prioriteetsetest sihtkohtadest. 2020. aastal avati Eesti saatkond ja 2023. aastast on saatkonna juures avatud ka maailma esimene Eesti ettevõtluskeskus, mille eesmärk on abistada Korea partnereid otsivaid Eesti ettevõtjaid ja vastupidi ning tutvustada Eestit kui perspektiivikat turismi ja investeeringute sihtkohta. Lisaks saab ettevõtluskeskuse ruumides korraldada Eesti tooteid tutvustavaid üritusi, videoesitlusi ja näitusi.

Visiidi käigus kohtus minister rahvusassamblee esindaja Hyun-Young Shiniga, kes on ühtlasi Eesti sõprusgrupi esinaine ning Byung Hoon So`ga, kes on põllumajandus-, toidu-, maaelu-, merendus- ja kalanduskomisjoni esimees. Kohtumiste käigus tuli arutlusele kahepoolsete kaubandussuhete arendamine Eesti ja Lõuna-Korea vahel ja toiduvarustuskindlus kriiside ajal.

Visiidi ajal toimus ka Eesti toidukultuuri tutvustav kõrgetasemeline vastuvõtt, kus osales üle saja Lõuna-Korea toidusektori, äriringkonna, avaliku sektori ja meedia esindaja. Vastuvõtu menüü valmistasid Eesti aasta kokk 2022 Helena Vallimäe ja aasta kokk 2021 Ivan Derizemlja, selle aastane Bocus d»Ori kandidaat. Oma avakõnes avaldas Eesti suursaadik Sten Schwede rõõmu selle üle, et diplomaatilised suhted kahe riigi vahel on tugevnenud, mida näitab ka esimene ministri külaskäik Koreasse pärast saatkonna avamist.

Äridelegatsiooni liige, E-piima juhatuse esimees Jaanus Murakase sõnul veenduti visiidi käigus, et Korea on Eesti toidutootjate jaoks kiiresti arenev ja modernne turg, tarbija ootab uusi põnevaid tooteid, mis on pärit puhtast keskkonnast. «Väga teretulnud on ka see, et Eestil on nüüd Koreas saatkond, mida ettevõte saab kasutada ärikohtumiste läbiviimiseks. Eesti ettevõtetel on vaja laieneda teistele Aasia turgudele, et erinevate poliitiliste kriiside korral leida uusi ärivõimalusi.»

«Korea turg oma uudishimuga uute toodete vastu annab võimaluse Eesti innovaatilistele toidutootjatele. Turg ja huvi on suur,» sõnas Katre Kõvask Yook Psroductionist.

«Visiidi käigus räägiti Eestist kui tugeva mahemajandusega riigist, nüüd on aeg see ka realiseerida,» mainis Siiri Lehtmets, Organic Estonia tegevjuht.

Samal ajal toimub Seoulis toidumess Seoul Food and Hotel, kus on esmakordselt EAS-i ühisstendil väljas 7 Eesti toidu- ja joogitootjat: Saku Õlletehas, City Cider, Coffee People, Astelpaju Eksport, Eesti Pelmeenitööstus, Balsnack, Chocolala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles