Bolt tõmbab Rootsis äri koomale

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Bolti kuller
Bolti kuller Foto: Kristjan Teedema

Eesti tehnoloogiafirma Bolt sulgeb Rootsis kullerteenuse Bolt Food, vahendab portaal Breakit.

Portaali teatel saatis Bolt Food enda Rootsi kasutajatele 29. mail e-kirja, milles teatati teenuse lõppemisest 25. juunil.

Infot kinnitas ka Bolti Põhjamaade pressiesindaja Jens Öhgren. «Me lõpetame tegevuse ärilistel põhjustel. Kui tulevikus tekib võimalus, soovime loomulikult näha, kas saame uuesti alustada. Kuid praegu on otsus Rootsis mitte jätkata,» ütles Öhgren.

Bolti pressiesindaja täpsustas, et otsus ei mõjuta Bolti muid Rootsis pakutavaid teenuseid, tõukerataste renti ning taksoäri. «Absoluutselt mitte. See ei mõjuta meie muid tegevusi üldse.»

Bolti lahkumisotsus ei puuduta ainult toidu ja toidukaupade tellijaid. Ettevõte saatis välja kirjad ka kulleritele, paludes neil tagastada termokotid, kui nad soovivad oma tagatisraha tagasi.

«Pange tähele, et tagatisraha saab tagasi ainult siis, kui kott on suurepärases seisukorras ehk puhas ja ilma defektideta. Pange tähele, et tagastame tagatisraha ainult konkreetse koti esialgsele ja registreeritud kasutajale,» seisab Breakiti saadud e-kirjas.

Bolt Food on konkureerinud Rootsi turul rahvusvaheliste toiduvedajate Wolti ja Foodoraga. Kui Bolti tegevjuht Markus Villig hiljuti Rootsit külastas, ütles ta Di.se-le antud intervjuus, et kontserni paljud erinevad ärisuunad on ettevõtte suureks tugevuseks.

«Meie kõik viis ärisuunda võivad tulevikus olla eraldi võttes mitme miljardi dollari ettevõtted,» ütles Villig toona Rootsi meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles