Tarbijatel raha otsas: jaemüük väheneb, veebikaubandus kukkus lausa veerandi võrra (3)

Erkki Erilaid
Copy
Tööstuskaupade kaupluste müügitulu vähenes aastaga 15 protsenti. Pilt on iilustratiivne.
Tööstuskaupade kaupluste müügitulu vähenes aastaga 15 protsenti. Pilt on iilustratiivne. Foto: Andres Raudjalg

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu aprillis 844 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügitulu püsivhindades 11 protsenti.

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul vähenes aprillis müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. «Tööstuskaupade kaupluste müügitulu vähenes neist kolmest enim ehk 15 protsenti. Müük vähenes kõigil tegevusaladel,» lisas Pihlak.

Tööstuskaupadest kõige rohkem ehk 24 protsenti vähenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplusetes.

Keskmisest enam ehk 21 protsenti vähenes müügitulu veel ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga.

Nii toidukaupade kaupluste kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 6 protsenti.

Märtsiga võrreldes vähenes aprillis jaekaubandusettevõtete müügitulu 3 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele.

2023. aasta nelja esimese kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles