Dortmundi Borussia ootamatu libastumine tõi kaasa aktsia rekordilise languse

PM Majandus
Copy
Kurvad Dortmundi Borussia mängijad
Kurvad Dortmundi Borussia mängijad Foto: IMAGO

Dortmundi Borussia tiitlivõidule panustanud investorid said valusalt kõrvetada.

 

Borussia Dortmund GmbH aktsiad langesid rekordiliselt, kuna jalgpalliklubi jäi Bundesliga tiitlist ootamatult ilma ja tiitli pani taas kotti Müncheni Bayern.

Dortmund alustas laupäeva Saksamaa jalgpalli kõrgliiga tipus, vajades koduvõitu Mainzi üle, et kindlustada endale esimene meistritiitel pärast 2011/2012. aasta hooaega. Kuid nad saavutasid vaid 2:2 viigi, samas kui Bayern suutis dramaatilises mängus võita Kölni meeskonda.

Dortmundi aktsia kukkus esmaspäeval Frankfurdi börsil lausa 32 protsenti, mis on suurim langus alates nende 2000. aasta novembri börsidebüüdist. Kauplemispäeva lõpuks oli aktsia odavnenud 27 protsendi võrra. Saksa jalgpalliklubi aktsiad tõusid eelmisel nädalal 31 protsenti, kuna investorite meelest oli tiitlivõit vaid kerge vormistamise küsimus.

Bayerni jaoks oli see 11. järjestikune Bundesliga tiitel ja kokkuvõttes 33. tiitel. Hoolimata meistriks saamisest, vahetas Bayern sel nädalavahetusel oma tegevjuhi välja, sest meeskond ei suutnud Meistrite liiga veerandfinaalist kaugemale pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles