Kinnisvarakrahh ⟩ Üks Rootsi suuremaid maaomanikke pani end müüki

Copy
Rootsi kinnisvarafirmade aktsiahinnad on langenud. Pildil on Stockholmi elamud
Rootsi kinnisvarafirmade aktsiahinnad on langenud. Pildil on Stockholmi elamud Foto: Ints Kalnins

Raskustes olev Rootsi kinnisvarakontsern SBB teatas esmaspäeval, et võib varasid või kogu ettevõtte müüki panna, sest riigi kinnisvarasektor on intressimäärade tõusu tõttu suures hädas.

 

SBB teatas 2,9 miljardi krooni (250 miljoni euro) suurusest kahjumist esimeses kvartalis, kuna eluaseme hinnad langesid Rootsis, kui keskpank tõstis laenukulu, et võidelda kõrge inflatsiooni vastu.

Mai alguses peatas ettevõte dividendide maksmise ja ka kapitali suurendamise plaanid, kuna reitinguagentuur S&P alandas ettevõtte krediidireitingu rämpsu staatusesse.

Ettevõte teatas, et on laiendanud strateegiliste võimaluste läbivaatamist, mis hõlmab ettevõtte, ärisegmentide või konkreetsete varade müüki, samuti muid strateegilisi tehinguid. SBB kinnisvaraportfelli väärtus on üle 134 miljardi krooni (11,5 miljardi euro).

«Direktorite nõukogu on otsustanud, et aktsionäride huvides on laiendada strateegiliste võimaluste läbivaatamist, et teha kindlaks, millised olemasolevad alternatiivid maksimeerivad aktsionäride väärtust,» lisas ettevõte.

SBB aktsia kerkis Stockholmi börsil pärast seda teadet ja lõpetas päeva 2,6 protsendi suuruse tõusuga.

Pärast 2021. aasta detsembris saavutatud tipptaset on ettevõtte turuväärtus langenud kümme korda, 8,1 miljardi krooni ehk 700 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles