Lõpuks ometi: peale gaasi hinna superlangust lubavad ka Eesti gaasimüüjad hinda langetada (1)

BNS
Copy
Gaasipliit. Pilt on illustreeriv.
Gaasipliit. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Maagaasi hind on Euroopas tänavu tublisti langenud, nüüd teatasid ka Eesti gaasimüüjad, millal nad hinna alla lasevad.

Eesti suuremate gaasimüüjate Eesti Gaasi ja Alexela sõnul jõuab gaasi hinnalangus Hollandi TTF börsil Eesti tarbijateni suvel.

Hollandi gaasibörsil langes eelmise nädala lõpul gaasi tulevikutehingute hind alla 24 euro megavatt-tunni eest, mis on madalaim hinnatase 2021. aasta teisest poolest. Samas mullu augustis küündis hinnatase veel ligi 340 euroni.

«Maikuu kodugaasi hind on meil 0,68 eurot kuupmeetrist ja alates 1. juunist 0,63 eurot. Näeme, et juulist saame langevast gaasibörsist tarbijale tuua veelgi hinnavõitu,» ütles Alexela energiakaubanduse portfellijuht Kalvi Nõu BNSile ja lisas, et loodetavasti saab juuli hinna teada sel nädalal.

Eesti Gaasi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kersti Tumm ütles samuti, et tänaste Euroopa hinnaprognooside põhjal gaasi turuhind suvekuudeks langeb. «Hinda mõjutab soe ilm ja tarnete paikaloksumine, gaasi jagub ja Euroopas täidetakse hoogsalt mahuteid. Sügisesed ja talve hinnad tulevad prognooside põhjal taas kõrgemad. TTF keskmine hind eelolevaks kütteperioodiks on tasemel 45 eurot megavatt-tunnist,» kommenteeris Tumm BNSile.

Kodukliendi paindliku paketi hind on Tummi sõnul viimase poolaasta jooksul pea igal kuul langenud, sügisesest hinnatipust kokku üle 77 protsendi. «Juunikuu paindliku paketi hind hakkab olema 7 protsenti soodsam tänasest, juulikuu hinna otsustame kolmapäevaks,» lisas Tumm.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles