Tesla lubab Fordil kasutada oma laadijaid

PM Majandus
Copy
Tesla Supercharger elektriautode laadijad.
Tesla Supercharger elektriautode laadijad. Foto: imago/Arnulf Hettrich

Ford Motor teatas neljapäeval, et on Teslaga kokku leppinud, et Fordi elektriautode omanikud saavad 2024. aasta alguses Põhja-Ameerikas juurdepääsu enam kui 12 000 Tesla Superchargerile.

Fordi tegevjuht Jim Farley ütles CNBC-le, et Tesla Supercharger laadijad võib saada elektriautode laadimise standardiks Ameerika Ühendriikides, kuid lisas: «Adapterite ja tarkvara abil ei pea me praegu tõesti valima, milline on standard, kuid ma arvan, et see hakkab vabal turul toimuma.»

Antud teade oli heaks uudiseks mõlema firma jaoks. Fordi aktsia tõusis õhtuse seisuga 7,6% 12,25 dollarini ning Tesla aktsia tõusis 7,5% 197,95 dollarini.

USA transpordiminister Pete Buttigieg kiitis Fordi ja Tesla kokkulepet, kuid ütles CNBC-le, et Bideni valitsus ei dikteeri elektriautode laadimisstandardit. «Tesla on ehitanud erakordse võrgustiku. Nende osalemine selles ettevõtmises on minu arvates suurepärane uudis.»

Analüütikud on öelnud, et laadimisjaamade kättesaadavust peetakse seni üheks peamiseks takistuseks elektrisõidukite laiemale kasutuselevõtule. Farley sõnul peavad General Motor ja teised autotootjad «tegema suure valiku», valides Tesla laadijate ja kombineeritud laadimissüsteemi (CCS) vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles