Baltcap ostab Läti hoolekandeasutuse

BNS
Copy
BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks.
BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti eakatekodu keti Pihlakodu investor Baltcap omandab tütarettevõtte Adoro kaudu täisosaluse Läti ettevõttes Senior Baltic SIA, mis haldab Riias asuvat eakate hoolekandeasutust Dzintara Melodija.

Baltcap on suunanud investeeringuid eakatekodude laiendamisse alates 2019. aastast, kui omandati osalus 530 voodikohaga Eesti eakatekodu ketis Pihlakodu ning 2020. aastal 150 voodikohaga Leedu taastusravikeskuses-õendushaiglas Gemma. Lätis asus Baltcap hoolekandeteenuste turgu arendama 2022. aasta novembrist, mil omandas Riias asuva sotsiaalhoolekandekeskuse Dzīves Ābece, teatas Baltcap.

Järgmise viie aasta jooksul plaanib Baltcapi tütarettevõte Adoro rajada Lätis mitu erinevat sotsiaalhoolekandeasutust kokku üle 500 voodikohaga. «Võttes arvesse kvaliteetse eakate hooldusteenuse puudust, rahvastiku vananemist ja olukorda, kus riiklike ja munitsipaalhooldusasutuste kohtade täituvus on kõrge, peame investorina valdkonda jätkuvalt potentsiaalikaks,» selgitas Baltcapi juhtivpartner Peeter Saks.

Adoro tegevjuht Uldis Priedītis lisas laienemisplaanide kohta, et Dzintara Melodija omandamine võimaldab pakkuda Adoro võrgustikus kvaliteetset hooldusteenust kuni 300 inimesele. «Lisaks eakatekodu- ja koduhooldusele plaanime pakkuda ka taastusravi, füsioteraapia ja teisi lühiajalisi tervishoiuteenuseid,» ütles Priedītis.

2013. aastal avatud Dzintara Melodija on üle 200 voodikohaga eakatekodu. Neljakorruselises ja 5830 ruutmeetri suuruse pindalaga spetsiaalselt hooldusasutuseks ehitatud hoones on eriotstarbelised hooldus- ja puhkeruumid, liftid, laiad koridorid ning ühe- ja kahekohalised toad elanikele. Eakatekodus töötab üle 70 meditsiini-, õendus- ja hooldusspetsialisti.

Tehingu lõpuleviimise eelduseks on Läti konkurentsiasutuste heakskiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles