Vaatamata palkade võimsale kasvule jäävad eestlased üha vaesemaks (3)

Erkki Erilaid
Copy
Toitlustusäris on praegu palkade tõstmise aeg – et hooajaks valmis olla, tuleb koroonapandeemia ajal lahkunud töötajad tagasi meelitada.
Toitlustusäris on praegu palkade tõstmise aeg – et hooajaks valmis olla, tuleb koroonapandeemia ajal lahkunud töötajad tagasi meelitada. Foto: JON NAZCA/Scanpix Baltics

Keskmise palga kasv kiirenes esimeses kvartalis 13 protsendini ning mediaanpalk, millest väiksemat ja suuremat palka teenib ühepalju inimesi, tõusis koguni ligi 15 protsenti, kuid ülikiire hinnatõusu tõttu töötajate vaesumine jätkus.

Hotelli- ja toitlustusäris on palgad aastaga tõusnud 17 protsenti. «Töötasu tuleb pidevalt tõsta, eriti enne hooaega, kui soovitakse äri taastumiseks valmis olla,» kommenteeris Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla.

Olukord tööjõuga pole hotellides ja söögikohtades kiita, inimesed lahkusid pandeemia ajal ja nüüd tuleb nad tagasi meelitada. «Käib üleostmine, mis on kulukas, sest enamikus sektorites on palgad kõrgemad. Tööjõukulude osakaal järjest suureneb ning eks see kajastub ka ööbimise ja restoranide hindades,» nentis Maidla ja lisas, et sü

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles