EL kiitis heaks UBS-i ja Credit Suisse’i ühinemise

Copy
Sveitsi suurpanga UBS logo Zürichis.
Sveitsi suurpanga UBS logo Zürichis. Foto: MICHAEL BUHOLZER/REUTERS

Euroopa Komisjon kiitis neljapäeval heaks Šveitsi suurpanga UBS-i plaani võtta üle oma rivaal Credit Suisse, leides, et see ei kahjusta konkurentsi.

Komisjon leidis, et ühinemine «ei vähenda märkimisväärselt konkurentsi turgudel, kus nende tegevused (Euroopa Majanduspiirkonnas) kattuvad».

Šveitsi suurim pank UBS otsustas Credit Suisse«i, riigi suuruselt teise panga, ära osta märtsis valitsuse survel, kui kolme USA panga laostumine tekitas turgudes sügavat muret Credit Suisse»i finantsseisundi üle.

Tehingu maksumus oli kolm miljardit franki (kolm miljardit eurot).

Osades ringkondades tuntakse aga muret, et uue suurpanga tekkimisega kaasneksid ohud. Lisaks ollakse Šveitsis vihased Credit Suisse'i juhtide peale, kellele heidetakse ette panga laostamist.

Samas leidis Euroopa Komisjon, et ühinenud pank oleks endiselt silmitsi «märkimisväärse konkurentsisurvega konkurentidelt kõigil neil turgudel, sealhulgas mitu suurt üleilmset panka, aga ka spetsialiseerunud teenusepakkujad ja tugevad kohalikud turuosalised».

Mõlemad pangad on tegevad mitmes samas valdkonnas, sealhulgas konsultatsiooniteenused seoses ühinemiste ja ülevõtmistega.

UBS teatas aprillis, et ühinemine jõuab tõenäoliselt lõpuni juuni lõpuks.

Ühinemise eel oli Credit Suisse'i raputanud viimastel aastatel hulganisti skandaale, sealhulgas Briti finantsteenustefirma Greensill pankrott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles